Naar goede gewoonte ga ik elk jaar eens naar Londen, de food scene checken. Dit jaar was het begin augustus, met vriendin en mede-kookboekenclub oprichtster Karlien. En naar goede gewoonte maak ik daar ook hier op de blog een verslagje van. Dit zijn de zaken die we ontdekten (of opnieuw bezochtten):

Gezellig in Londen met Karlien 🙂

Zapote Shoreditch

Meteen een geweldige binnenkomer! Een relatief nieuw restaurant in de (nog steeds) hippe wijk Shoreditch. Mexicaans geïnspireerde sharing dishes, geweldig origineel en topsmaken. Ceviche van coquilles met jicama en bloedappelsien, seafood kroketjes met jalapeño en op kolen geroosterde satékes al pastor met guac en salsa roja zijn maar enkele van de hoogtepunten. Echt een topplek! Neem zeker ook de mocktail met ‘Pentire’, een non-alcoholische botanical, topmatch met de Mexicaanse smaken!

Jamavar Mayfair

We wilden graag Indisch gaan eten (moet je al-tijd doen in Londen) en we kozen er meteen eentje met een Michelinster uit. We gingen voor een set menu + 1 wijnpairing gedeeld met z’n twee. Geweldig lekker, speciale vibe en maar toch ook wel echt prijzig, het moet gezegd. De rekening met 25% extra taks + omrekening naar euro’s kwam binnen 😳.  Desalniettemin genoten!

Popham’s Bakery Islington

Stond ook al héél lang op mijn verlanglijstje. Echt een geweldige account om te volgen, om je helemaal te verlekkeren op de geweldige ‘Viennoisserie’ die ze maken, hartig én zoet. Dat superflaky deeg in duizenden laagjes, dat vind je toch niet in België… Doe daar nog perfecte koffietjes en een heerlijke relaxte zaterdagochtend vibe bij (tussen de hippe Londoners), en je weet dat je een topontbijtplek gekozen hebt!

Afternoon Tea @Marriages Frères Covent Garden

Eigenlijk een Parijs’ instituut, maar we zochten een last-minute plekje om een regenachtige zaterdagmiddag door te brengen. Eigenlijk stond The Swan at The Globe op het verlanglijstje voor afternoon tea, maar net wat te laat om te reserveren. Toch een hele mooie plek gevonden bij Marriage Frères in Covent Garden! We gingen voor de brunch in plaats van de ‘echte’ afternoon tea, wegens geen gigantische zin in zoet, prima keuze en toch nog een groot stuk taart dat we mochten kiezen uit de toog achteraf. En met geweldig lekkere thee erbij, uiteraard (er is bijv. keuze uit maar liefst 15 soorten Earl Grey, hoe zotjes!).

The Barbican

Ook ontdekt ‘dankzij’ de regen: The Barbican. Een bombastisch gebouw in brutalistische stijl. Binnenin vind je een soort van serre (die daar eigenlijk oorspronkelijk niet voor bedoeld was) die vol staat met prachtige tropische planten, het lijkt wel of de planten het gebouw gaan overnemen. Mighty impressive! Geweldig om in rond te dwalen, er is zelfs een bar, dus met drankje in de hand. De rest van het gebouw is trouwens zeker ook de moeite waard, inclusief hele toffe giftshop! Bezoek aan de greenhouse in The Barbican is gratis, maar je moet wel reserveren via de website.

Kudu in Peckham

Nog een absolute favoriet: Zuid-Afrikaans bij Kudu, in de upcoming wijk Peckham. Je moet ervoor een half uurtje met de bus rijden, maar wat een ontdekking! Een hele gezellige buurt, met veel Afrikaanse invloeden. Het eten bij Kudu was zonder meer zá-lig, de Zuid-Afrikaanse keuken wil ik heel graag nog veel meer verkennen. Er bestaat trouwens ook Kudu Grill en Little Kudu, een cocktailbar. Een biertje dronken we ook nog bij Prince of Peckham, heerlijke vibes daar ook!

Bang Bang Oriental Foodhall in Colindale

Ook weer in een buitenwijk van Londen te vinden, maar we wilden de trip toch wagen. Een 100% Aziatische foodhall, waar je dus zelf je land kan kiezen waar je culinair naartoe kan reizen. Tof concept, maar eerlijk, misschien toch niet de verre trip waard. In Chinatown in Londen zelf vind je al zo’n variëteit aan mogelijkheden, dat Bang Bang misschien zelfs wat moet onderdoen. Dus enkel een aanrader als je bijvoorbeeld de ene heel graag Filipino wil eten, en de andere Maleisisch… Wel echt een ‘local’ ding, veel toeristen zie je daar niet, da’s dan weer een groot voordeel t.o.v. de platgelopen Chinatown in centrum Londen (al vind je daar ook échte topplekken, versta me niet verkeerd). Naast Bang Bang vind je trouwens ook nog een grote Aziatische supermarkt.

The Ivy Victoria

Een echte ‘classic’ in Londen, waar je kan gaan ontbijten, brunchen, lunchen, afternoon tea-en of dineren. Kortom, je kan er een hele dag terecht voor uitstekende seizoensgebonden klassiekers, in een leuk eclectisch interieur. We gingen voor de (boozy) brunch met Bloody Mary’s, een zalig viske én cream tea (met scones) als dessert. Perfect voor een zondagmiddag!

Regent’s Canal

Dé leukste non-food ontdekking! Een kanaal dat door een heel groot stuk door Londen loopt, en waar je als wandelaar ook voor een groot deel langs kan lopen, zó ontspannend! Overal groen, struiken met besjes, schattige woonboten, rust en stilte… Ongelofelijk, zo midden in de wereldstad die Londen is!

Dishoom King’s Cross

Niet de eerste keer dat ik me lyrisch uitlaat over Dishoom, maar het ontbijt had ik er nog niet geprobeerd. Sowieso ook een dikke aanrader! Naan rolls, Indisch gekruide eitjes, zalige chai, breakfast lassi,… Heerlijk om de dag mee te starten. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik de lunch er nóg beter! Nu nog eens het diner daar gaan proberen! Granary Square waar deze Dishoom gelegen is, is ook heel leuk om in rond te dwalen.

We beleefden ook nog heerlijke/leuke momenten bij St-Johns Bakery in Neal’s Yard (Covent Garden), Bao en China Town, maar daarover schreef ik eerder al hier op de blog. Ik denk dat je hier ondertussen een 50-tal adresssen in Londen beschreven kan terugvinden. More to come zonder twijfel, want Londen blijft ‘roepen’. Sowieso tot in 2024 LDN!

Mijn verslagjes over Londen van de voorbije jaren:

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.