Mijn liefde voor Londen is groot, de liefde voor mijn zoon nog groter. Dus het werd hoog tijd om de twee aan mekaar voor te stellen! De focus lag deze keer niet zozeer op het culinaire (al moet ne mens + minimens ook eten), maar gingen we vooral voor de leuke dingen op zijn maat. Londen bewees ook de ideale stad te zijn voor een gezellig moeder-zoon tripje!

Ik licht er enkele leuke zaken uit die we deden, Timo is momenteel 8 jaar en heeft een grote interesse voor wetenschap en Harry Potter-stuff. We gingen voor 3 dagen en 2 nachten (allé, met vervoer erbij reken zo’n goede 48 uur terplekke). 

Zoals je weet is Londen best een dure stad, dus ik ging ook op zoek naar een goede balans tussen ‘super grave dingen’ en gratis dingen, bleek dat die twee zelfs regelmatig goed verenigbaar waren!

Eerste stop was er ééntje die zeker ook op mijn to-visit-lijstje stond: Battersea Power Station. Een gigantische krachtfabriek die ‘revamped’ werd tot een nieuwe stadsontwikkeling, met winkels, restaurant, kantoren en woongelegenheid. Old meets new in een indrukwekkend gebouw met uitzicht op de Thames, open sinds eind 2022. Vooral wel een groot, fancy shoppingcenter binnenin, de restaurants werden er rondom gebouwd. Eéntje daarvan is ‘Birdies‘, een compleet geschifte minigolf binnen in een restaurant. Het is net alsof je in een videospel binnenstapt! Eigenlijk eerder bedoeld als een uitgangsplek, maar overdag gelukkig ook (op bepaalde momenten – check hun website) toegankelijk voor kinderen. Mijn mini-minigolfer was helemaal fan! Helaas wel maar 9 holes, dus we waren er heel snel door. Ik denk dat ze ons gerust nog wat langer hadden laten spelen, maar in de laatste hole geraak je je balletje kwijt, iets om rekening mee te houden. De verliezer trakteert (al was het nipt) met een mocktail (die gelukkig helemaal niet zo duur is als bij ons) op het terras. Timo stipt dit aan als één van zijn favoriete activiteiten van onze trip!

We deden die dag ook enkele ‘tourist highlights’ aan, omdat het natuurlijk ook zijn eerste keer in Londen was, met o.a. Buckingham Palace met St-James Park (even checken of daar een GVR lag te rusten, het park is trouwens echt wel tof, er zitten zelfs pelikanen!), Big Ben (die hij Big Bang noemde 😆), een retro rode telefooncel, London Eye (in de verte). Het is wel duidelijk dat Timo evenmin als ik van tourist crowds houdt.

Timo is ondertussen ook een echte Potterhead geworden, de boeken worden hier thuis verslonden. Een bezoekje aan Platform 93/4  in King’s Cross bleek een serieuze tourist trap te zijn, al reflecteert de giftshop ernaast nog een klein beetje magie. Hij kreeg er een echte Gryffoendor sjaal. Leadenhall Market, één van de filmlocaties, is ook een bezoekje waard.

Ontbijten de tweede dag deden we op de 40ste verdieping (op 175m hoogte, dat moest ik ab-so-luut navragen van hem) bij Duck & Waffle. Fantastische views (op o.a. Tower Bridge en The Gherkin) en werkelijk heerlijk ontbijt met een zoete wafel met fruit voor hem en een hartige met zalm en eggs benedict voor mij. Letterlijk een hoogtepunt!

Vervolgens duiken we Chinatown in. De rode lampionnen en Chinese poorten spreken tot de verbeelding. Onze missie was om een lekkere bubble tea te scoren, maar in de voormiddag lijken daar nog niet veel shops open te zijn. We settelen voor een ok bubble tea, achteraf gezien blijkt dat we bij Boba Tea hadden moeten zijn. Next time! Tegen de middag neem ik hem mee naar Kung Fu Noodle voor een (ok veel te) grote kom noedelsoep, één van zijn favoriete gerechten. Omdat we toch in de buurt zijn, springen we ook binnen bij de grote Lego shop en M&M world. Die eerste is ook wel weer nog een leuke ervaring voor een Harry Potter-fan, de M&M’s doen hem weinig (gelukkig maar, wat een tourist trap ook).

In de namiddag reserveerde ik een bezoekje aan het Natural History Museum. Dat reserveren is compleet overbodig, want je loopt er zo binnen. Timo hield vooral van het stuk ‘ontstaan van de aarde’, met ook vulkanen, aardbevingen en gemstones. Het museum is echt gi-gan-tisch (en ook druk), dus je kiest best een stukje uit dat je zeker wil bezoeken, om niet compleet overprikkeld te geraken…

Decompresseren deden we met een ‘Science Afternoon Tea‘ bij The Drawing Rooms in Ampersand Hotel, dat vlak om de hoek van het museum ligt. Ze hebben een speciale kids’ formule, en die was echt indrukwekkend. Hij mag een kleurrijk drankje maken eerst, maar het hoogtepunt is zeker de gebakjestoren in de vorm van een raket, met special effects met droogijs. Lekkere gebakjes met een extra vleugje magie, zijn snoetje was echt goud waard!

Op onze laatste dag trekken we richting Canary Wharf, nog zo’n nieuwe ‘stadsontwikkeling’. Ontbijten doen we bij The Breakfast Club, een bekende ontbijtketen in Londen. Dat is prima, maar zeker niet het beste ontbijt dat ik al at.Op de site vind je ook het Docklands Museum, ook gratis toegankelijk. Het vertelt de geschiedenis over de dokken. Er zijn leuke activiteiten en ze hebben zelfs een stukje Londen nagebouwd anno 18de eeuw waarin je kan ronddwalen.

Verder is het er leuk om de moderne architectuur te ontdekken, er is een skywalk met een indrukwekkende plantentuin (verdeeld over oost- en west vegetatie, tof!). En nog een zeer leuke afsluiter: er is ook nog een gratis minigolfterrein! Een kleurrijk kunstproject waar hij weer eens zijn hartje kon ophalen.

Een laatste hoogtepunten waren de verplaatsingen zlef die we maakten, zeker als we de dubbeldekkerbus konden nemen, de iconografie van ‘The Underground’ sprak Timo ook enorm aan. Kinderen (tot 10 jaar geloof ik) rijden ook gratis op het hele bus- en metronetwerk, zo handig!

We logeerden trouwens in een Travelodge vlakbij St Pancras, een vrij goedkope maar handige en zekere optie in Londen.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar, blij dat ik de liefde voor Londen kon doorgeven!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.