London is always a good idea! Minstens 1x per jaar probeer ik naar Londen te gaan, wat mij betreft nog steeds dé foodcapital van Europa – ondanks de Brexit. Ongelofelijk wat er hier leeft en te ontdekken valt! Ditmaal in het uitstekende gezelschap van Evelien van @sharemyfood.blog. Het is altijd zoeken naar de uiterste moeilijke balans van nieuwe zaken ontdekken en terug langsgaan bij favorieten (en die lijst wordt steeds langer 😅).

Caroline en Evelien in Londen 🙂

De nieuwe ontdekkingen:

 • Bubala: Vegetarische Midden-Oosterse sharing dishes. Een set-menu voor 39 pond, zóveel bordjes met uiterst smaakvolle gerechtjes, geweldige cocktails en een hele leuke sfeer, dikke aanrader!
 • Japanese Knife Company in Soho: niet enkel Japanse messen, maar ook prachtige cookware. By far de mooiste kookwinkel die ik in lange tijd bezocht.
 • Café Boheme Soho: een French bistro waar we toch het perfecte Britse ontbijt scoorden. De sfeer, de inrichting, de bediening en het uitstekende eten, het klopte allemaal 👌
 • Tate Modern: een brokje cultuur tussendoor smaakt altijd. Tate Modern heeft heel wat gratis tentoonstellingen die zeker de moeite zijn. In de bar boven kan je even pauzeren met een drankje en great views (let wel: de cocktails vonden we wel echt niet bijzonder, dus die laat je beter aan je voorbijgaan).
 • Yauatcha: Modern Kantonees dim sum tea house, met een aantal vaste menu’s en -wederom- heerlijke cocktails. Echt een heel feestelijk sfeertje hier, en superlekkere dim sums. We namen het ‘kleinste’ menu en het was toch gigantisch veel, u weze gewaarschuwd!

De vaste waarden:

 • Dishoom: Indische gerechten waarvan je weet dat de kwaliteit altijd uitstekend gaat zijn. Voordeel dat er veel verschillende vestigingen zijn in Londen, zodat je toch telkens weer voor een andere ervaring kan gaan, wij gingen ditmaal voor Covent Garden. De Holiday Special ‘Naan roll met brie, bacon en cranberries’ was zalig, het tafeltje vol Indische klassiekers ook
 • Neal’s Yard: supergezellig pleintje aan Covent Garden, zeker een bezoekje waard, bijv. 26 Grains of St. John’s Bakery.
 • Eataly: al vaak bezocht in Italië, London heeft ook een zalige vestiging. Alles waar je Italofiel hartje naar verlangt
 • Waterstones boekenwinkel: de ene vestiging nóg indrukwekkender dan de andere. Geweldige kookboekencollectie, altijd zo inspirerend!
 • Borough Market: uiteraard al zeer gekend en daardoor ook een zeer toeristische trekpleister, en toch vind je hier nog steeds prachtige kraampjes en street food!
 • Spa Terminus: toegegeven, op een ‘murky’ decemberdag viel er niet zo veel te beleven, maar toch nog steeds een prachtige plek om lokale producenten te ontmoeten en te proeven van al die heerlijke goods. Vaste waarden Neal’s Yard Dairy en Little Bread Pedlar (zalige hartige koffiekoeken zeg ik u!) waren wél op het appèl, lekker voorraadje inslaan voor thuis!
 • Maltby Street Market: heerlijke alternatieve foodmarkt met telkens weer nieuwe foodkraampjes om te ontdekken. Leuke vibes en kom met honger! Wij gingen voor pizza en wijntjes bij Bon Vino.
 • Giddy Grocer: heerlijke old school kruidenierswinkel met fantastische producten, mooie groentjes, kazen en brood. Zo’n buurtwinkeltje, daar zou ik ook voor tekenen. Ook gelegen in een leuke straat in Bermondsey, zo’n gezellige wijk waar je van het echte lokale Londense leven kan proeven.

Je merkt het: weer een fantastische passage in mijn geliefde Londen. When can I go back?

Praktisch: We logeerden bij Travel Lodge Central Euston, op 10 minuten wandelen van St. Pancras. Niets bijzonder, maar wel goed in orde en dus op een zeer goede locatie.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.