Onlangs sprak ik met Koen van Teveel Kookboeken e af om culinaire reisplannen te bekokstoven (wat een heerlijk toepasselijk woord!), meer daarover binnenkort. En culinaire plannen die worden nu eenmaal het beste gemaakt boven een bord dampende… Juist! Vandaag hebben we het over dim sum!

Sum Sum startte als één van de eerste zaken in Mercado, de ondertussen (helaas!) terug gesloten foodhal in Antwerpen. Voor Sum Sum was het in ieder geval een goede testcase, want de pop-up werd sinds enkele maanden verruild voor een echt restaurant op het Zuid in Antwerpen.

Op het menu vind je ook ‘dan dan noedels’, Asian style bowls en extra side dishes, en –wat mijn ogen uitsteekt- een ‘Feed Me’ optie. Daarbij neemt de chef je mee door een wandeling van de kaart. Ideaal voor mensen met keuzestress, of mensen zoals ik: die van alles willen proeven! Gelukkig kan ik mijn tafelgenoten overtuigen om mee te doen!

Even later verschijnen de eerste grote stoommanden op tafel. Spectaculair! Maar helaas kan de ober – zich verontschuldigend dat het één van zijn eerste dagen bij Sum Sum is- niet veel uitleg geven over wat er voor onze neus staat te dampen. Aanvallen met de chopsticks dan maar!

Sum sum Antwerpen

In nog twee extra rondes krijgen we nog dim sum met truffel en Vietnamese gefrituurde springrolls in een salade. Lekker maar niet echt memorabel.

Sum sum Antwerpen Sum sum Antwerpen

Of dat is toch tot de finale gang wordt geserveerd: een bao die we zelf hebben mogen kiezen van de kaart. Voor mij was dat de ‘Pork belly bao’, werkelijk een schot in de roos! Een heerlijk zacht zoetig gestoomd broodje met de lekkerste crispy pork belly die ik ooit heb geproefd! Daarbij komt nog kimchi, komkommer en gochujang.

Sum sum Antwerpen

Sum Sum
Leopold De Waelstraat 3
Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.