Vriendin en collega-foodblogster (of hipper blogsister) Anniek heeft een nieuwe webstek: Tafelklap. Hoe toepasselijk kan het zijn dat wij er samen op uit trekken naar het mooie Watermaal-Bosvoorde om de verfijnde keuken van Le Coriandre te gaan ontdekken. En ons uitgebreid te goed doen aan wat haar blog (en eigenlijk ook de mijne he) voor staat: genieten van lekker eten en een goed glas, bij een gezellige babbel.

Alle details van die babbel ga ik hier niet uit de doeken doen, maar het lekkere eten en prachtige bordjes van Le Coriandre waren zeker en vast een wederkerend onderwerp. Agnès en Damien Verhoeven runnen ondertussen al 22 jaar het restaurant, zij in de zaal hij in de keuken. Bovendien zijn ze dit jaar 25 jaar getrouwd en worden ze allebei 50 jaar. We vieren dit jubileum graag mee!

Le Coriandre in Watermael-Bosvoorde

We worden getrakteerd op het 5-gangenmenu, maar laten we het eerst even hebben over die heerlijke hapjes die gelijk de toon zetten voor de rest van de avond. Voor onze neus verschijnt een verfijnd trio: Een bisque met mascarpone en rode curry die perfect op smaak is, een flan van asperges en een tartaar van rauwe biogarnalen uit Argentinië met rode biet. Vooral dat laatste hapje blijft nazinderen! Ik kies eens voor een alcoholvrij aperitiefje (ik heb al wat wijntjes geproefd bij het schitterende ‘Winery’ daar vlak om de hoek, perfecte aperospot!). Limonade van huisgemaakte vlierbloesemsiroop, lekker!

Le Coriandre in Watermael-Bosvoorde

Het interieur bij Le Coriandre is donker maar sfeervol. Agnes bedient in haar gezwinde stijl vlotjes 20 couverts in haar ééntje, indrukwekkend. We hoeven dan ook niet lang te wachten op ons eerste voorgerecht: Wilde huisgerookte dorade met shiso, mayonaise van zwarte Iranese gedroogde citroen (een ontdekking!) en een zalige sesam-kimchi cracker. Enkel superlatieven voor dit gerechtje. Ik laat de wijnen vanavond aan mij passeren, maar ik hoor goedkeurende commentaren van mijn tafelgenote.

Le Coriandre in Watermael-Bosvoorde

Een volgend voorgerecht is Schotse zalm gemarineerd in bietensap en dan gebrand, de mooiste groene asperge die ik ooit zag (van Jurbise, een begrip in Wallonië), met een coulis ook van groene asperge met daarin een op lage temperatuur gegaarde eidooier. Supermooi en lekker, alleen had de zalm voor ons beide nog iets minder gaar mogen zijn.

Le Coriandre in Watermael-Bosvoorde

Bij Le Coriandre houden ze duidelijk van vis, maar da’s niet erg, wij ook! Wijting met zeekraal en een dashi van foie gras en Madeira… De overgang naar dat stukje vlees in natuurlijk al te voelen. En ook de carnivoor in ons wordt rijkelijk verwend met het allermalste stukje kalfscarré met witte asperges, oesterzwammen, zwarte look, coulis van postelein en een heerlijke jus met porto, pruimen en balsamico.

Le Coriandre in Watermael-Bosvoorde

Na een verfrissend prédessertje (beste-uitvinding-ooit) met rabarber en een rijstcracker, doen we ons nog te goed aan een zalig dessert met framboos, aardbei, ijs van yoghurt, een cremeux van framboos en witte chocolade én een biscuitje op basis van koriander (ah ja…). Bij thee met huisgemaakte mignardises besluiten we dat dit fijne adresje 100% tafelklap/avocado-meug is!

Le Coriandre in Watermael-Bosvoorde

Bedankt Agnes en Damien voor de uitnodiging! Proficiat met jullie 3-voudige jubilee. Dat er nog vele mogen komen…

Le Coriandre
Middelburgstraat 21
Watermaal-Bosvoorde

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.