Ik had het genoegen uitgenodigd te worden om te komen genieten van de gastronomische troeven van Kortrijk. Er is een ruime keuze aan hele goede restaurants, en ik had het geluk om bij Restaurant Dirkjan Decock te belanden. Voorheen bekend als Taste and Colours.

We were in for a treat door chef Dirkjan en gastvrouw Hilde! Een mooi huiselijk pand, ingericht met unieke kunststukken (o.a. van @wimopbrouck en de chef zelf!) en zicht op de prachtige open keuken. Er heerst een zalige rust en gemoedelijkheid, de perfecte side dishes bij het chef’s menu dat wordt geserveerd. Mijn mama die mee was, was alvast ook onder de indruk :-).

Restaurant Dirkjan Decock
Tafelkleed met quote van de chef (en elk tafelkleed is verschillend, cool!)

De hapjes met vis zetten meteen de toon: makreel, ansjovis, garnaaltjes en mosselen verrassen in 4 schattige kommetjes. Daarbij een originele huiscocktail (waarvan ik helaas de details niet genoteerd hebt).

Een vegetarisch voorgerecht met pompoen, aubergine en truffel gevolgd door een luxueuze tarbot met coquilles, langoustine en dashi. Wowza!

Het hoofdgerecht is een uniek stukje gevogelte: Schotse sneeuwhoen, aka ‘The Famous Grouse’ begeleid door wilde broccoli, knolselder, kastanje en een potje appelmoes om leeg te lepelen, zo tof!

Je merkt het, ik was helemaal overdonderd door dit fantastische restaurant, wat een heerlijke ontdekking! Met dank aan Dirkjan en Hilde voor de fantastische ervaring!

Restaurant Dirkjan Decock
Groeningelaan 22
Kortrijk

Nog meer tips in Kortrijk: we (mijn mama en ik) maakten er een daguitstapje van, en bezochten ook nog het Vlasmuseum ‘Texture’ (aanrader!), deden ‘Fika’ bij concept store Malmö en gingen nog wat winkelen (de winkels in Kortrijk zijn open tot 19u, handig!). Het werd dus een zeer fijne dag, dat smaakt naar meer!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.