Na een heerlijk weekendje Durbuy vorige maand, was het dit keer de beurt aan Brussel. Ik begin een echte fan te worden van staycations! Oftewel, ondanks dat ik al ferm wat afgereisd heb, blijft Belgenlandje toch ook een topbestemming. De uitnodiging kwam ditmaal van Comptoir des Galeries, hotel en restaurant in de befaamde Koningsgalerij in hartje Brussel.

comptoir-des-galeries-19 comptoir-des-galeries-1

Mijn man en ik maakten er een weekendje Brussel van, meneer was zondag ook jarig, dus dat had hij weer mooi meegenomen (en toegegeven: ik moest niet voor het ontbijt op bed zorgen). Op het programma een etentje op zaterdagavond in het restaurant, een overnachting en ontbijt. En wat rondkuieren in Brussel die schone natuurlijk. Door de regen weliswaar. Dus het werd eerder een kroegentocht. En nog wat extra rusten in de hotelkamer.

comptoir-des-galeries-8 comptoir-des-galeries-3 comptoir-des-galeries-4

En die hotelkamer, daar waren we meteen erg onder de indruk van. Pal in het centrum van Brussel, met uitzicht op de Koningsgalerij. Geweldig mooi ingericht, helemaal mijn smaak: veel wit en hout, een paar mooie strakke meubels met felle kleuraccenten, indirect licht, en dan die badkamer! Mooie geometrische groene tegels, een losstaand bad, inloopdouche,… Very boutique allemaal. Ik ben daar zeer vatbaar voor :-).

comptoir-des-galeries-6 comptoir-des-galeries-5

Als we na een deugddoend dutje afzakken naar het restaurant, merken we dat het mooie interieur van de hotelkamers ook doorgetrokken is in het restaurant, mooi geblend met originele elementen, knap! Achter het fornuis staat Benjamin Lagarde, een chef die zijn strepen al verdiende in Frankrijk, Zwitserland en ook bij Chalet de la Forêt en aan de zijde van David Martin bij Bozar. Maar nu heeft hij dus sinds twee jaar zijn vaste stek bij Comptoir. En dat onder het toeziend oog van Julien Burlat, chef van Dôme, één van mijn favoriete restaurants in Antwerpen. Bon, je merkt het, het zit helemaal goed daar.

Eten doe je er à la carte, en bij een originele lekkere huiscocktail met zwarte vodka maken we onze keuze. Twee van de voorgerechten zijn niet beschikbaar, maar dat vinden we lang niet erg als we Bretoense coquilles op het menu spotten, beide meteen verkocht! En ze smaakten ook erg goed, in combinatie met aardpeer, chorizo en hazelnoot.

comptoir-des-galeries-9 comptoir-des-galeries-10

Met vijf gerechten op de kaart als hoofdgerecht, is het toch nog moeilijk kiezen. Mijn meneer gaat voor een Aubrac ossenhaas, Cévenne ui, Comté gratin en frietjes en is zeer tevreden over zijn keuze. Ik koos voor wat voor mij betreft het gerecht van het jaar: Iberische Pluma à la plancha, beetgare wortelgroenten, een lekkere jus (hoe vertaal je jus corsé?) en het lekkerste aardappelkroketje dat ik ooit at. De dressering op het bord is niet al te verfijnd, maar wat een smaakbom! Zonder meer top.

comptoir-des-galeries-11 comptoir-des-galeries-12

Honger is er niet meer, maar een plaatsje voor het dessert nog net. Zeker als ik een paar van de Dôme-klassiekers op de kaart spot: de zalig luchtige chocoladetaart, citroentaartje met meringue, de Brusselse wafel,… Ik kies voor de chocoladetaart, mijn man is wat avontuurlijker met drie verschillende sorbets van Belgisch bier, ook een goede keuze blijkt achteraf.

comptoir-des-galeries-13 comptoir-des-galeries-14

En ondertussen ben ik zwaar fan van het hotel-restaurantconcept: na het eten gezapig afzakken, of in dit geval, liftje omhoog naar de kamer en dan slapen slapen slapen.

De volgende ochtend wacht ons nog een lekker ontbijt. En mijn meneer is jarig, hip hip hoera! Het ontbijt wordt genuttigd in het restaurant, maar ditmaal zitten we in een ander deel, met uitzicht op een indrukwekkende ‘machine’, het blijkt een medaillepers te zijn. Het ontbijtbuffet is netjes, met vers brood van ik vermoed Domestic, wat charcuterie, yoghurt, vers geperst fruitsap, keuze tussen verschillende kaasjes en versgemaakte compôtes en confituren. Een eitje kan je zelf koken met een timer erbij. Perfecte afsluiter van een gezapig en lekker weekendje met z’n tweetjes. Met dank aan Comptoir des Galeries!

comptoir-des-galeries-7 comptoir-des-galeries-15 comptoir-des-galeries-16 comptoir-des-galeries-17 comptoir-des-galeries-18

Comptoir des Galeries
Koningsgalerij 6
1000 Brussel

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.