17de van de maand, dan gaan Anne en ik lekker eten, en voor de novembereditie kwam B23, Brouwersvliet 23 bovenaan ons verlanglijstje te staan. Hierbij Anne’s verslag!

brouwersvliet-23-4
Anne aan de chef’s table in B23

De eerste keer dat ik met Brouwersvliet 23 kennis maakte, moet op Antwerpen Proeft geweest zijn. Ik was toen niet meteen danig onder de indruk, maar dat was ik van Likoké eerlijk gezegd ook niet, dus dat is niet meteen een referentie. Tijdens het openingsweekend van de voorbije editie van Smaakmeesters trotseerden we de regen en zetten we voet aan wal in de Brouwersvliet. We werden supervriendelijk ontvangen en ik was meteen weg van het interieur. Een stoere inrichting met veel hout, zwart en wit, aan de keuken een hoge chefs tafel en afbeeldingen van een koe en al haar onderdelen aan de muur. Met het proevertje dat er werd geserveerd, wist chef Kevin mij deze keer wel te overtuigen en hoe! Een creatie met buikspek en langoustine die zelfs in het papieren bordje perfect gepresenteerd werd. Reden genoeg om voor de 17de van de maand november een nieuwe afspraak te maken bij Brouwersvliet 23!

brouwersvliet-23-1 brouwersvliet-23-2 brouwersvliet-23-3

Caroline is er al wanneer ik die avond toekom en heeft zich geïnstalleerd aan de chef’s tafel, perfect! Je kan zowel à la carte eten (met veel goede vlezekes op de kaart) als opteren voor een menu waarbinnen je bij elke gang uit verschillende gerechten kan kiezen. Een leuke formule is dat! We laten de vlezekes links liggen en kiezen voor het menu met voor beiden volledig verschillende gerechtjes.

We aperitieven en krijgen ondertussen twee hapjes: een bonbon van geitenkaas en rode biet en een kabeljauwtartaar met sepiacrème.

brouwersvliet-23-13

Als voorgerecht heb ik gekozen voor gamba. Die komt in een tortellini met grijze garnaal en basilicum, een bisque van schaaldieren, een crème van knolselder en babypaksoi. Mooi gepresenteerd, maar zeker de bisque had ik intenser van smaak verwacht.

brouwersvliet-23-12

Caroline heeft een tartaar van hert met witkopchampignons en een gazpacho van diezelfde witkoppen. Naar verluid een geslaagde combinatie!

brouwersvliet-23-5

Als tussengerecht ben ik wederom gezwicht voor het Smaakmeesters gerecht. Deze keer een bordje met een cannelloni van ossenstaart, buikspek, savooi, Spaanse gamba met een schuimpje en een crumble van pickles. Lekker, lekker, maar ik was nog net iets meer onder de indruk van de versie die ik hier gegeten heb tijdens het openingsweekend.

brouwersvliet-23-11

Caroline heeft coquilles in een grove carpacciovorm met een soepje van granny smith en knolselder en een bonbon van knolselder en daarbij nog een gebakken exemplaar met witte wijn.

brouwersvliet-23-6

In het glas zit ondertussen de zeer vermeldenswaardige Hongaarse Mád tokaj furmint wijn. Ik heb die ooit al eerder geproefd en echt een aanrader!

Tussenin krijgen we een sorbetje van augurk voorgeschoteld. Dat smaakt verrassend lekker, origineel en is perfect afgemeten!

brouwersvliet-23-7

Voor het hoofdgerecht heb ik op veilig gespeeld en ben gegaan voor hetgeen het lekkerst klonk, namelijk hertenkalf met schorseneren! Het wordt geserveerd met een wildjus met vlierbloesem, rode ui en de schorseneer is gegrild. Dit gerecht heeft heel diepe smaken en daar word ik blij van! Zo blij dat ik blijkbaar vergeten ben er een foto van te maken :-).

Caroline heeft met haar haas met rode kool en granny smith voor een iets risicovoller avontuur gekozen. Daarbij komt nog een jus van wild en chocolade. De rode kool kan haar niet meteen bekoren.

brouwersvliet-23-8

Bij de hoofdgerechten komen zeer lekkere amandelkroketjes en voor mezelf wederom een heel lekkere witte wijn, een Clos Perdiz uit centraal Chili met chardonnay en viognierdruiven.

We zijn eigenlijk al voldaan als we nog een dessertje mogen kiezen. Ik ga voor peer met een bonbon van perenijs, sorbet van peer, meringue van koffie en karamel.

brouwersvliet-23-10

Caroline voelt meer voor de appel. Dat zijn gemarineerde cox-appeltjes tussen bladerdeeg met een crème van calvados, ijs van hazelnootboter en muntkaramel. Er ligt ook gel van appel bij, die Caroline snel probeert te vergeten. Gellekes van… zijn nooit haar ding geweest.

brouwersvliet-23-9

Ik krijg de laatste tijd niet veel dessertjes meer van mezelf, dus ik laat het me welgevallen. Voor koffie en koekskes is er helemaal geen plaats meer.

Het was een gezellige avond in een zeer aangenaam kader met vriendelijke bediening. De gerechtjes zijn stuk voor stuk pareltjes qua presentatie, maar missen af en toe wat diepgang en balans qua smaak. Ik wil hier zeker nog terugkomen om de vlezekes te proeven!

Een tafeltje bij B23 reserveren? Dat kan via Resengo!

B23
Brouwersvliet 23
2000 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.