Ik ben een echte ‘salade-persoon’, da’s echt de ideale lunch voor mij. Maar no way dat dat saaie, klassieke salades zijn. Ik ga echt graag aan de slag met seizoensproducten, dus er is zeker ‘plaats’ voor salades in de winter! Al moet er dan zeker een warm element aanwezig zijn (geroosterde groenten), something creamy (wat is er creamier dan burrata) en iets crunchy (pistachenootjes én Topp’d notenmengeling > is zeker optioneel maar wel een lekkere meerwaarde als je’t in huis hebt). Bij burrata en mozzarella past vers fruit ook heerlijk, dat frisse element snijdt mooi door het vette van de kaas.

Voilà, en zo heb je een bangelijke winterse salade samengesteld, die niet moet onderdoen voor een zomerse tomaat-mozzarella. We gaan er niet meer te veel woorden aan vuil maken, let’s cook!

Winterse burrata salade met wortel, spruitjes en pompelmoes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Wanneer je houdt van burrata en er ook van wilt genieten in de winter! Ontdek deze winterse salade met geroosterde wortelen, spruitjes, pompelmoes en vijg. Een zalige, hartverwarmde lunch!

Ingrediënten

  • 8 jonge wortelen
  • 300 gr spruitjes (gekuist)
  • 1 rode ui
  • 1 pompelmoes
  • 2 verse vijgen
  • 2 bolletjes burrata
  • 1 zakje slamengeling
  • 30 gr pistaches (gedopt)
  • balsamico-azijn
  • 1 kl venkelzaad
  • extra vierge olijfolie
  • 1 kl Topp'd saladetopping (optioneel)
  • olijfolie
  • 2 el honing
  • peper en zout

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schraap de wortelen en schrob schoon, verwijder het meeste van het groen. Snij de rode ui in partjes. Halveer de spruitjes. Schik alles op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, balsamico, honing, peper en zout. Strooi er het venkelzaad over. Schep alles goed om en zet 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  • Schil de pompelmoes en snij de partjes van tussen de velletjes uit. Vang het sap op in een kommetje. Meng het pompelmoessap met 1 el balsamico, 3 el extra vierge olijfolie, 1 el honing, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Snij de vijgen in partjes. Hak de pistaches grof.
  • Schik de salade op borden. Schik hierop de geroosterde groenten en de burrata. Bedruppel met de dressing. Schik er de pompelmoes en partjes vijg bij. Strooi er de pistaches en Topp'd over. Smakelijk!
Gang: lunch, Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Italiaans
Trefwoord: burrata, maaltijdsalade, salade, winter, wintersalade

Nog meer winterse salade inspiratie:

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.