Anniek van Tafelklap en ik, wij kunnen het (niet enkel foodwise) heel goed met elkaar vinden. Zij heeft een gloednieuwe keuken, ik geef kookworkshops… Tijdens een productieve co-working namiddag lagen de plannen om daar samen iets mee te doen al snel op tafel!

Een gezellige kookmiddag met gelijkgezinden in een bepaald thema. Om de spits af te bijten: Libanese keuken. We waren in totaal met 8 en maakten er een fantastisch Libanees feestmaal van. Midden februari zat het weer zelfs geweldig mee: ramen open tijdens het koken (zelfs de barbecue werd aangestoken!) en nadien alles gezellig buiten opeten. Sfeer en gezelligheid 10 op 10!

En zonder te willen opscheppen over ‘mijn recepten’ (want dat zijn ze dan eigenlijk niet), hoe geweldig lekker dat het was! Wat een zalige keuken!

De Libanese keuken heeft veel met die van Turkije gemeen en lijkt ook veel op die van Syrië, Palestina en Jordanië. Libanon deelt met die landen ook een lange geschiedenis van voortdurend wisselende buitenlandse overheersing. Tot het begin van de 20ste eeuw vielen ze alle onder het Osmaanse Rijk. Mezze, kleine hapjes, worden eigenlijk geserveerd bij arak, de lokale anijsdrank.

Dit stond er op het menu:

  • Tabouleh
  • Fattoush
  • Labneh met za’atar
  • Hummus
  • Tahin
  • Muhamarra
  • Lamskofta met pistachenootjes
  • Kibbeh uit de oven (kibbeh saniyeh)
  • Libanees platbrood
  • Dadelkoekjes
  • Libanese limonade

Dat geeft dan samen dit geweldige buffet.

Ook een kookworkshop volgen? Aarzel niet om contact op te nemen, dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Met dank aan Koen van @teveelkookboeken voor de foto’s!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.