Vorige week bracht ik een (#uitgenodigd) bezoekje aan Sumac, een Libanees geïnspireerd restaurant aan de Marnixplaats op ’t Zuid in Antwerpen. Het was nog vollenbak hittegolf, maar toch was het goed vertoeven op het terras van het restaurant, onder de grote parasols. Geen traditionele Libanees, zoals ik het gewend ben (met 100den keuze-opties op de kaart), maar een beperkte maar mooie keuze aan originele sharing gerechten, waarvan ik er liefst zovéél mogelijk wil proberen. Het is een datenight met mijn man, maar ik bedenk me dat ik zeker graag eens wil terugkomen met een groepje vriendinnen. En kijk, als ik de foto’s van het bezoek post op Instagram, reageren twee vriendinnen alvast enthousiast dat ze er ook eens willen gaan met ‘de ladies’. Corona krijgt food sharing niet klein, nu hopen dat de bubbels snel terug wat groter kunnen!

Terug naar de datenight… die beginnen we uiteraard graag met een cocktail! ‘Lebanese mojito’ met lavendel voor hem en een ‘Cointreau Sumac’ met Cointreau, bloedappelsien, citroensap, gemberbier, chilipeper & sumac voor mij. Hoe goed zien die er niet uit? En zo smaakten ze ook!

Op het menu is er een onderscheid tussen Mezze – kleine sharing gerechtjes en Dishes – grotere gerechten geserveerd met Libanese tabbouleh, labneh, groene tahini en platbrood. Ik wilde all the way voor mezze gaan, maar mijn man zijn oog viel op de dish gegrilde halloumi met knoflook en munt. We vragen het even na, en ja hoor: mezze en gerechten zijn perfect te combineren! En nog een zeer interessant weetje: een aantal van de gerechten worden zowaar gegaard op de Josper grill (en krijgen daarbij een logo’tje op de kaart). Wat een topidee!

En al vrij snel nadat we onze bestelling doorgegeven hadden, verschijnt daar ook een medley van kommetjes en schalen met lekkers!

‘Slow smoked aubergine with tahini & zaatar flatbread’

‘Roast beef slowly roasted with Lebanese chimichurri’

‘Sweet potato fries with harissa mayo’

‘Grilled halloumi with garlic & mint’

Een heerlijk tafeltjevol en net genoeg om met ons tweetjes te delen. Vooral de aubergine en de zoete aardappelfrietjes vallen in de smaak, en de halloumi heeft ook een zalig gerookt smaakje. Wij zijn fan! En dan ook nog lof voor de attente en vlotte bediening!

Ik kom zeker ook terug met ‘de ladies’ om heel die menukaart uit te proberen. Kortom, een 100% staycation proof adres, zet het maar op uw lijstje!

Sumac
Vrijheidsstraat 61
Antwerpen

P.S. Van dezelfde eigenaar vind je trouwens verschillende andere restaurants op’t Zuid op een boogscheut van mekaar, eigenlijk allemaal aanraders! Tío, Spaanse tapasbar; Fugu, creatieve sushi; La Taquería, tacos en Sum Sum, dim sum.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.