Een jaar geleden vertoefden wij nog op het heerlijke Indonesische eiland Bali. Ja hoor, er wordt hier nog heel vaak nostalgisch teruggedacht aan onze fantastische grote reis doorheen Zuid-Oost Azië. Erg fijn dan ook, dat we uitgenodigd worden om de keuken te gaan proeven van Restaurant Bali in Wommelgem. Want die Balinese keuken hoorde zeker bij onze favorieten op reis.
Het restaurant ligt op een ietwat ongelukkige locatie, vlak aan het beruchte rondpunt van Wommelgem. Vandaar vermoedelijk dat het er op een vrijdagavond behoorlijk rustig is. Maar de drukte van de ‘grote baan’, die kan je helemaal achterlaten eens je binnenstapt bij Restaurant Bali. De gamelan-muziek galmt je meteen tegemoet, samen met de brede glimlach van gastheer Jeffrey. Het restaurant is traditioneel ingericht, misschien niet meteen wat wij naar onze strakke Westerlijke normen hip zouden noemen, maar oh zo herkenbaar voor wie ooit in Indonesië geweest is.

Wie al eens in een Indonesisch restaurant geweest is, die weet dat je er resoluut moet gaan voor de rijsttafel. Een waar feest van allerlei potjes op tafel met het beste uit de Indonesische keuken: satékes met pindasaus, verschillende soorten curry, gepekelde groentjes, gado gado, geurige rijst en uiteraard sambal. En veel meer dan wat je opkan, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Voordat het potjesfeest begint, krijgen we ook nog een lekker fris soepje, soto ayam, en deegpakketjes met lamsvlees. Zeer verfijnd allemaal. En dan is het dus tijd voor de rijsttafel. Voor twee personen worden er twee grote tafelwarmers klaar gezet, en daar komen deze potjes met bereidingen allemaal op:

  • gegrilde gambas
  • maiskoekjes
  • kippensaté’s en scampi met pindasaus
  • lams- en varkenssaté’s met zoete sojasaus
  • kip in Indonesische curry
  • inktvis in pikante curry
  • curry met aardappel, tofu en boontjes
  • bananenbeignets
  • zalm in zachte sambal (favoriet!)
  • rundercurry
  • gado gado
  • kroepoek
  • rijst
  • geroosterde kokos
  • komkommerpickle

Spreekt voor zich dat we dat met de beste wil ter wereld niet opkregen, maar we hebben uiteraard ons best gedaan, want het was erg lekker. Plaats voor een dessertje is er niet meer, maar we slaan nog een babbeltje met de charmante Jeffrey, en halen samen herinneringen op aan Bali en Indonesië. Zijn ouders zijn afkomstig van Surabaya, dat is in Oost-Java, en zijn hier dus een restaurant begonnen.

Een gezellige en nostalgische avond, en zeker een aanrader voor wie van plan is om naar Indonesië te gaan, of net herinneringen wilt ophalen, of voor wie van de Aziatische keuken houdt tout court!

balirestaurant 2 - 2
Thinking back of Bali…

Restaurant Bali
Autolei 217
2160 Wommelgem
03 321 11 11
Open van donderdag tot maandag, 18-22u

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. Ik ben er ook eens gaan eten. Je voelt je onmiddelijk terug in Bali 🙂

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.