Gisteren mocht ik de opening bijwonen van een nieuw restaurant in Antwerpen, een pizzeria. Geen typische Italiaanse pizza trouwens, maar eerder geïnspireerd op de creatieve pizza’s die je bijvoorbeeld in Brooklyn, NY of Shoreditch in Londen kan vinden. Maar dan met een Belgisch tintje. Origineel!

otomat - 5

Veel volk op de opening gisteren, trouwens! De 5 zaakvoerders van Otomat zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Ze startten bijvoorbeeld ook al het succesvolle Ellis Gourmet Burger op. Ik heb een paar stukjes pizza kunnen proeven, en wat ik geproefd heb, was écht goed!
Wat moet je weten over Otomat?

  • Bier en bierpairings staan centraal. Uniek is het gegeven dat biergist, meerbepaald de gist van Duvel, gebruikt wordt om de pizzabodems te maken. Voor de ontwikkeling van het deeg hebben ze trouwens samengewerkt met wereldkampioen pizzabakken Thierry Griffagnino. Resultaat: een lekker, knapperig deeg, zoals ik zelf heb mogen proeven. Verder staan er heel wat bieren op tap, en worden er (Moortgat) biersuggesties bij de pizza’s gegeven.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Geen klassieke pizza’s. Buiten de margharita en pizza bianca (die je kan pimpen met bijvoorbeeld buffelmozzarella), zijn er een tiental ‘signature pizza’s’ en twee ‘seasonals’, met duidelijke Belgische invloeden. Je kan kiezen voor een pizza met tomatenbasis (‘otomat’ – au tomate, ebdem?), of een witte pizza met room-mozzarella basis met rode ui (‘notomat’ – NOtomate dus). Wat dacht je van een ‘Bushwick’: mozarella, oregano op een heerlijke rode pizza, afgewerkt met ricotta en venkelsalami. Of ‘Little red courgette’: subtiele smaakoefening tussen courgette, chili, verse munt en mozzarella di bufala. Dié hebben we kunnen proeven, en was echt heel speciaal en lekker! De ‘Tom Selleck’ weet ik niet zo goed: 5 toppers op een pizza: gepekelde ananas, beenham, jalapeños, gekonfijte gember en ricotta. Bij de seasonals is er ook een ‘Tomate Crevettes’, speciaal!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Aan de healthy foodies wordt ook gedacht. Je kan elke pizza op de kaart voor dezelfde prijs in een kleiner formaat bestellen, met een slaatje bij. Er staan eveneens nog andere mogelijkheden op de menukaart als soepen en salades. Ook is er niet enkel bier verkrijgbaar, maar ook de unieke limonades met siropen van het Rotterdamse Pinkyrose: er is straight lemon, spiced lemon & rose, dark caramel & sea salt en floral ginger & orange.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Variatie troef. Er is ook een leuke formule, waarbij je met z’n tweeën 3 kleine pizza’s kan delen: Bushwick, Little red courgette en Give pears a chance (blauwe kaas, peer, siroop van Liefmans en Luikse siroop en salade), met daarbij ook nog 2 sidesalads. Want kiezen is verliezen 🙂

Je merkt het, ik ben helemaal mee met het originele concept van Otomat. Nu nog eens uitgebreid uitproberen! Ze zijn vanaf vandaag (2 oktober 2015) elke dag open, en ’t is vlak aan’t MAS!

otomat - 4
Otomat
Van Schoonbekeplein 11
2000 Antwerpen
03/283 48 48

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.