Restolijstjes, Bistronomie-gidsen, nieuwe dingen ontdekken… Het kan serieus prijzig worden met die hobby van mij. Maar gelukkig zijn er leuke initiatieven voor de Bourgondische medemens, neem nu een fantastisch festival als Culinaria, of naadloos daarop aansluitend: Restaurantweek

Zo gezegd zo gedaan staat de Bourgondiër in mij na vijf dagen Culinaria de volgende dag (een maandag nota bene) al klaar voor het volgende restaurantbezoek: L’epicerie du Cirque.

Binnenwandelend in de zaak valt me meteen het strakke Zweedse design op. Allemaal mooie deco-elementen van o.a. Hay en Ferm Living die op dat andere ‘to have’ lijstje staan. Even waan ik me in mijn favoriete design-winkel ‘Espoo’ in Antwerpen, maar dit is nog beter: hier serveren ze ook -wat later zal blijken- heerlijke gerechten.

Ter gelegenheid van de Restaurantweek heeft chef Dennis Broeckx-op dit ongelukkige moment met arm in gips-een menu opgesteld met telkens keuze uit twee gerechten. Volledigheidshalve beslissen mijn gezelschap en ik om telkens één van de twee gerechten te kiezen, natuurlijk in de optiek van ook eens in het andere bord mee te kunnen prikken.

Nu bij de hapjes is dat niet nodig: bij mijn Broker’s 47 London Dry Gin met Fever Tree tonic water, korianderblaadjes (revelatie!) en zestes van citroen, limoen en appelsien en aan de overkant een rosé Crémant de Loire krijgen we allebei een mooi schaaltje (Pascale Naessens keramiek by Serax heeft definitief zijn intrede in de restaurants gemaakt) kalfswang/rode biet/espuma van karnemelk en snijboon/zalm/zure room. Heerlijk frisse smaken die ons alvast doen uitkijken naar meer. Daarbij komt ook nog eens zalig pompernickelbrood van Toon De Klerck, licht-zoute boter en een crème van wortel en komijn op tafel.

image
image
image

Ook de voorgerechten knallen: prachtig gedresseerde bordjes met lichte bereidingen. Aan mijn kant rapensteel/St.-Maure geitenkaas/radijs en tegenover mij tartaar van zwaardvis/zeekraal/zeesla en citrus. Mijn gerecht smaakt heerlijk licht en vol, maar als ik mijn hart had gevolgd, had ik toch ook voor de tartaar van zwaardvis gekozen. Die smaakt echt heerlijk zilt en stevig, nog verstrekt door de zeekruiden.

imageimage

We genieten nog even volop van het seizoen, want bij beide hoofdgerechten worden heerlijke beetgare asperges geserveerd: ik krijg een mooi stuk dorade op vel met witte asperge en een gepocheerd eitje, hij een perfect gegaard stukje kalfsrug met crème van ui en ook witte asperge. Volmondige instemming langs beide kanten van tafel!

image
imageDe relatief lichte maaltijd (tot onze vreugde!) wordt mooi afgesloten met twee lichte dessertjes: aardbei/Jivara/tonka en mango/yoghurt/passievrucht. Mijn mangoblokjes zijn mooi rijp, en tot mijn jolijt merk ik dat het dessert afgewerkt is met kleine kleurrijke discobolletjes. Leuk detail!

imageimage

Een prachtig menu, met telkens een goede keuze uit 2 opties, voor een luttele €27,5 (excl. dranken) per persoon, daar kan een mens toch niet voor sukkelen? Helemaal niet, zo blijkt, als je ziet dat de zaak afgeladen vol zit met vooral toch mensen van mijn leeftijd die houden van nieuwe ontdekkingen aan een mooie, betaalbare prijs. Dit vraagt naar meer, zowel bij L’epicerie du Cirque, als bij al die andere fijne zaken die nog moeten ontdekt worden!

Wil je zelf ook dat nieuwe, unieke adresje ontdekken? Dat kan nog heel deze week, via www.restaurantweek.be/blogavocadovandeduivel

Volkstraat 23
2000 Antwerpen
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.