Voor Resengo trok ik deze maand richting Den Druiventros, een oude bekende in de Kerkstraat in Borgerhout, die onlangs overgenomen werd door Hanne en Jaro, winnaars van Mijn Pop Up, editie 2014. Ik zat zelf in het buitenland tijdens die reeks, dus ik weet niet echt wat ‘hun’ concept en sterktes toen waren. Ik geloof dat ze ook een foodtruck hebben, Kilimanjaro, maar daar had ik tot nu toe ook nog niet van geproefd. Mits wat opzoekingswerk weet ik dat zij voor een gastronomische wereldkeuken staan. Bring it on, denk ik, als ik op een woensdagavond met mijn zoontje binnenstap.

dendruiventros - 1

Den Druiventros is qua interieur een vaste waarde gebleven, zij het hier en daar met een frisse update. Stijlvol, licht en een goede inkijk in de keuken. Een jonge dienster ontvangt me en maakt alvast een flesje warm voor de kleine. Terwijl ik op mijn lief wacht, neem ik al een kijkje op de kaart en proef van het dipje: een eenvoudige hummus met wel superlekkere toastjes erbij. Later zie ik die toastjes in hun verpakking op de toog staan. Ik dacht dat ze zelfgemaakt waren, maar dat is dus niet het geval… Tja, lekker waren ze wel.

dendruiventros - 2 dendruiventros - 3

Mijn lief komt ondertussen binnengewaaid en we zijn klaar om tot de bestelling over te gaan. Ik had op de menukaart gezien dat er ‘chili krab met salade van kingkrab’ is, een hele krab om te delen. Ik lust dat heel graag, krab, mijn lief die prutst niet zo graag, maar wilt me wel eens tegemoet komen! We vragen het nog even na, en ja hoor, het zal veel prutswerk worden… Jaro komt zijn krab zelf presenteren: het is een spinkrab, een krab uit de Noordzee. Hij ziet er ‘vicious’ uit, met al die pinnen op. Het schild van de krab is gevuld met een frisse salade met kingkrab, die smaakt erg lekker. Maar dan moeten we aan het peuzelwerk beginnen, en dat valt eerlijk gezegd serieus tegen!

dendruiventros - 4

Over de poten van de krab is een dikke tomatensaus gegoten, en die kleeft er helemaal rond. Spinkrab heeft ook een heel dik pantser, en je moet er dus serieus aan wringen (ook met de kreeftscharen die we erbij gekregen hebben) om de poten open te krijgen, daarbij staan er ook nog eens dikke scherpe pinnen op de poten, dus oppassen geblazen dat je je niet kwetst. Met dat de saus over heel de krab zit, moet je dus echt je handen helemaal vuil maken (en niet enkel de topjes van je vingers) om een beetje kostbaar krabvlees te bemachtigen. Kijk, we waren gewaarschuwd dat het veel prutswerk zou zijn, maar op deze manier is het echt niet meer aangenaam. De schaal van de krab is gewoon te hard en de saus kleeft er gewoon te veel om. Jammer, want we sturen meer dan de helft de krab terug naar de keuken.

Als hoofdgerecht kiezen we voor Oosters gelakt buikspek met jonge wortel, huisbereide kimchi en parelcouscous. Een mooi bordje, maar het buikspek valt best wel zwaar op de maag (kan aan mij liggen) en de couscous smaakt nogal flauw af. In combinatie met de andere componenten op het bord is dat wel ok, maar toch… Ook de kimchi is niet echt die naam waardig.

dendruiventros - 5

Tja, je merkt het, de passage bij Den Druiventros was niet zo’n succes, helaas. Misschien koos ik net de gerechten die niet echt iets voor mij waren, ik weet het niet goed… Ben jij er al geweest? Hoe is dat bevallen?

Den Druiventros
Kerkstraat 75
2060 Antwerpen

Reserveren kan via Resengo