De Godevaart, het moet één van mijn eerste ‘fancy dining’ ervaringen geweest zijn, al meer dan vijf jaar geleden, met de toen nog kleinschalige actie ‘Jong Keukengeweld’. We aten er toen echt heel lekker, vooral de hapjes bleven hangen, omdat de ober ze met uitgestreken gezicht voorstelde: “in de zandbak vind je… en op de steen ligt…”. Een nieuwe ervaring, vooral ook voor mijn lief, hilariteit alom! Toen viel ook wel het ietwat kitscherige interieur op, met felle schilderijen. Niet echt mijn smaak. Maar nu, vijf jaar later, kreeg het interieur een geweldige update, en de term ‘smaakvol’ is nu volledig op zijn plaats. 

godevaert - 2 godevaert - 3
Chef Dave De Belder
godevaert - 8

En dat maakt een gemakkelijk bruggetje naar mijn eetervaringen, want het ‘signatuurmenu’ dat we (een aantal bloggers en de Antwerpse schrijvende pers) voorgeschoteld kregen smaakte ook nu erg goed.

Hier gaan we dan! Tot mijn grote vreugde was de zandbak ook nu present, met hetzelfde hapje dat we al die jaren geleden ook kregen: ‘Antwepse glorie’: een stukje huisgemaakte kop met mosterd. Terecht dat dit een blijvertje is! Stonden ook nog op de hapjestafel: een dipje met gerookte paprika en pompoenpitten en een stukje beuling met appelspijs.

godevaert - 5 godevaert - 4 godevaert - 1

Chef Dave De Belder komt met veel enthousiasme het menu van de avond voorstellen. We beginnen met een carpaccio van lijngevangen zeebaars met citrusvruchten, met daarbij een ijsje van koriander en munt. Alle kruiding zit in het ijsje, dus dat moeten we mooi mengen met de lapjes verse vis. Fris en origineel!

godevaert - 7

Het volgende gerecht is een evergreen op de menukaart van De Godevaart: krokant gebakken varkensnek met aïoli, mimosa van ei en mosterd. Het nekje is inderdaad superkrokant, en chef Dave verklapt dat dat komt omdat hij er een panade van broodkruim rond doet. Om te onthouden, ik hou van crispy korstjes!

godevaert - 10

Het is wel even wachten tussen de gangen. Het restaurant zit goed vol, en een tafel met een 20-tal gasten tegelijk bedienen is natuurlijk geen evidentie. Ik heb de tijd ook nodig om de gerechten te kunnen laten zakken. 

godevaert - 9

Dan volgt kalfsonglet met verschillende bereidingen van zomerbloemkool, hazelnoot, ganzenlever en jus van gekaramellisseerde sjalotten. Ik had die avond wat last van mijn maag (een buikgriep bleek de dagen nadien), waardoor ik moeite heb om mijn vlezekes naar binnen te werken. Zonde, want het was uitstekend vlees. De herfst lonkt al een beetje in dit gerecht, en dat vind ik ook wel een beetje jammer, zo aan het begin van de zomer. Alhoewel, het weer was er toen nog echt niet naar…

godevaert - 11

Een licht dessertje brengt weer wat rust in de maag, gelukkig maar! Salade van rood fruit, kalamansi, yoghurt, witte chocolade en yuzu. Ziejewel dat het toch zomer is? Een perfect frisse afsluiter van een fijne avond. De Godevaart is terug van nooit weggeweest en verstevigt zijn positie bij de Antwerpse gevestigde waarden!

godevaert - 12

De Godevaart
Sint-Katelijnevest 23
2000 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.