Uitgebreid lunchen deed ik al eens in Het Gebaar. Het was toen een beetje een bewogen middag, maar toch herinner ik me vooral het lekkere eten, en uiteraard het indrukwekkende dessert. Het idee speelde toen al in mijn hoofd: hier kan ik gerust nog eens op een zaterdagnamiddag voor een verwendessertmomentje.

En geen beter excuus dan een jarige hoogzwangere vriendin om haar eens te laten verwennen met wat zoet.

Het was één van die ijskoude dagen, en we hadden ons er al wel mentaal op voorbereid dat we even in de kou zouden moeten wachten op een plaatsje, want reserveren kan je niet op zaterdag. Na een tiental minuutjes in de koude kunnen we toch al doorschuiven naar de warmere gang en komt mevrouw Roger ons vertellen dat het niet al te lang wachten meer zal zijn, oef!

Toch stopt er ‘een chique bak’ voor de deur, stapt een oudere man uit en loopt naar binnen. Even later komt hij terug naar buiten, en opent hij de portieren van de auto, en troont twee ik kan het niet anders dan chichi-madammen noemen, mee naar binnen. Lichtelijk verontwaardigd zeg ik tegen de dames dat wij eerst aan de beurt zijn, en kort daarna komt wederom mevrouw Roger ons vertellen dat de dames pas na ons een plaatsje zullen krijgen.

Niet veel later mogen we dan inderdaad aanschuiven, blijkt dat chi&chi op een bankje aan het raam zitten te wachten op hun tafeltje. Oef, maar toch ook een beetje stom dat ze ons niet komen melden zijn dat wij daar dan niet even mochten wachten, met de hoogzwangere vriendin in het gezelschap.

Maar bon, wij zijn daar voor een lekkere namiddagtraktatie. De dessertkaart is nog dezelfde als de vorige keer, en de vriendin kiest voor ‘pomme pomme’: een indrukwekkend bord met allerlei appelbereidingen en erg crispy bladerdeeg. Ik ga voor de ‘Botanische tuin’, uiteraard alluderend op de locatie van Het Gebaar, de botanische tuin van Antwerpen. Echt een schilderijtje, als het zo voor je neus verschijnt. Er vallen een heleboel texturen en smaken te ontwaren, het is een echte ontdekkingstocht! Perfecte quenelles ijsroom, luchtige ‘plukjes’ gebak, meringue, chocolade en vooral ook veel verschillende soorten chocomousse. Beetje jammer van dat laatste, want ik ben er nu eenmaal niet zo’n fan van. Maar dat is persoonlijke smaak uiteraard. Het maakt het geheel wel loodzwaar. Dan gaat mijn voorkeur uit naar de ‘cosmo’ die ik de vorige keer at.

Maar het is een erg fijne matinee, zo een prachtig dessert gaan eten op een barkoude zaterdag. Een aanrader, en een leuke cadeautip!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.