Er zijn zo van die restaurants waar je al jaren voorbijrijdt, al veel goede dingen over gehoord hebt, maar om één of andere reden altijd over het hoofd kijkt bij planning van het volgende restotripje.

Eindelijk was het dus eens de beurt aan ‘La Rosa’, een gezellige, zelfs een beetje romantische zaak in het mondaine Edegem met een gastronomische kaart, een gemoedelijke sfeer en vlotte bediening. Ideaal voor enkele vrienden die een wederom geslaagde module aan de kokschool te vieren hebben!

2 dagen ver was ik nog maar in mijn ‘Dagen Zonder Vlees’-uitdaging, maar ik moest toch al zondigen omdat er niet meteen veggie-opties op de kaart staan. Maar zoals het een fake-vegetariër betaamt, trek ik me dat niet aan,  en opteer ik mee met het gezelschap voor het 4-gangenmenu, weliswaar aangepast naar enkel vis.

Het smakenpalet wordt ‘opgewarmd’ met een bisque van kreeft met garnaaltjes en crème brûlée van blauwe kaas en gekonfijte ui als hapjes. Het soepje is correct en lekker, het crème brûlée-hapje een leuke verrassing.

Door de niet-zwangere leden van het gezelschap werd eveneens geopteerd voor aangepaste wijnen, en de vlotte, sympathieke sommelier komt ons een eerste glas uitschenken voor bij het voorgerecht: een Spaanse Luzón uit Jumilla, waarbij we na de 6de slok een hint van artisjok zouden moeten proeven, spannend! Een beetje twijfelachtig of we dit wel degelijk konden detecteren, maar hij past wél perfect bij de carpaccio van zeebaars, gemarineerde venkel, espuma en meringue van mieirkswortel, dai-dai (Japanse mandarijn), atsina cress, cibouste van selder en groene appel. Een mondvol, maar helaas weer snel leeg van dit overheerlijke voorgerecht.

rosa2

Het tussengerecht is een open ravioli van sepia, coulis van groene kruiden en een crème van knolselder, met daarbij een Italiaanse wijn deze keer: Rosecco uit Abruzzo.
Zo’n tussengerechtjes zijn altijd welkom.

rosa3

Bij de Spaanse rode Ermita de San Lorenzo komt voot mij griet, spinazie, asperges, duxelles, pommes daupinois, erwtenpuree, garnaal en kreeftensaus. De Dagen-Met-Vleezers krijgen een schoon stukje côte à l’os en kalfsjus als hoofdbestanddelen. De omschrijving zegt het al hé, ronduit lekker! Alleen vind ik de keuze voor asperges in de winter vreemd…

rosa4

Er is nog net plaats voor dessert, en maar goed ook, want het is een bordje met structuren van framboos, cuberdonijs en bosvruchten, mét een heerlijk glaasje (of twee, daar kijken ze hier niet zo nauw op) Muscat de Rives Saltes.

rosa5

Ruim gerekend, met fooi, koffietje en apero rekenen we af aan 100€ per persoon (voor de wijndrinkers). Niet meteen goedkoop dus, maar zeker waard, met de heerlijke gerechten, de losse onbezonnen sfeer (omgekeerd evenredig met de vaak veel te stijve Michelinstress). La Rosa is een verborgen pareltje!

La Rosa
Mechelse Steenweg 398
2650 Edegem
03/454 37 25 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.