Pascale Naessens hoeft niet meer voorgesteld te worden zeker? Aan boek nummer 6 zitten we ondertussen, en ik heb ze allemaal mooi in een rijtje in mijn boekenkast staan. Een fan dus, en ik ben niet alleen.
Het staat net in het nieuws: Pascale Naessens staat met ál haar zes kookboeken in de boeken top 10, non-fictie vrije tijd. En wel van nummer 1 tot 6, ik vind dat straf. En ook wel terecht, haar recepten zijn stuk voor stuk erg smaakvol, en super simpel. En de ‘theorie’ die erachter zit, klopt ook echt.
Ik heb voor haar website een aantal vrouwen mogen interviewen, wiens leven helemaal veranderd is door de keuken van Pascale. Die getuigenissen kan je hier lezen. Geen blinde promotie, maar mensen met een echt pakkend verhaal, en het doet je zelf verdorie ook nadenken. Als je maar eens bedenkt hoe veel mensen (inclusief jezelf?) altijd maar klagen over het gebrek aan energie dat ze hebben, dat ze moe zijn… Dat is iets waar de vijf dames in kwestie het allemaal over eens waren: dat ze dankzij de recepten van Pascale Naessens weer bakken energie hebben.
Inspirerende verhalen op haar website…
Het werkte inspirerend en motiverend, dus ik ging de voorbije weken ook heel wat meer uit haar repertoire koken, en het is effectief waar: laat de snelle koolhydraten, en vervang door vooral veel groenten en fruit (plus een flinke scheut goede olijfolie, en je voelt je helemaal opleven! En dat terwijl ik zwanger ben (jeuj trouwens!).
Kan Pascale nog iets nieuws vertellen na zes boeken, en zijn het goede recepten? Tweemaal ja! Ze is zeer geïnteresseerd in de wetenschappelijke benadering rond voedsel, en is dan ook constant bezig met lezing te volgen en wetenschappelijke boeken te lezen over voeding. In haar boeken zet ze die dan ook in klare mensentaal uiteen, steeds met de bronvermelding erbij. Ditmaal gaat vooral de aandacht naar ‘water’: hoe water steeds een belangrijke voedingsgrond is geweest voor de mens: de zee, meren, de waterkant: “Waar land en water mekaar raken, bevinden zich de meest vruchtbare bodems”. De wetenschappelijke inslag is dat voeding van langs de kust aan de basis van onze hersengroei lag, omdat ze veel jodium, selenium en zink bevatten. Brainfood dus. Tijdens mijn zwangerschap word ik ook aangeraden om véél vis te eten, zegt genoeg toch?
Het nieuwe boek + peper en fleur de sel
Uiteraard wordt deze theorie rijkelijk geïllustreerd met 69 nieuwe, en lekker uitziende recepten, met véél vis en schaaldieren. Ik heb al een aantal gerechten kunnen proeven tijdens de persvoorstelling, en ben er zelf ook al in de keuken mee aan de slag gegaan. En ja hoor, kei-lekker he! Een mooie aanvulling op de andere boeken!
Gehaktballetjes in bouillon
Pascale’s versie van tomaat-garnaal
Parmezaanchips met zaadjes, mijn favoriet so far!
Soepje van tomaten, paprika en mozzarella
Gelakte zalm met gewokte snijboontjes (ik gebruikte sugar snaps) met gember en knoflook. Tip: gebruik niet té veel sojasaus, anders kan de zalm naar je smaak te zout zijn. Gewoon beginnen met niet te veel, en dan eventueel nog wat bijvoegen.
Perziken in de oven met mascarpone. Een dessert of ontbijt. Kan je héél lang op voort, believe me!
Puur Eten 2 is ongetwijfeld overal te krijgen, ook hier!
4 Comments
Heb het boek gekocht, en heb al veel recepten van u gemaakt heb al je kookboeken, maak er nog maar veel, want het is super lekker, bedankt Pascale !!!!
Super lekkere recepten!! Toch een vraagje: ik heb nooit problemen gehad met mijn lijn, ben nu 59 en PLOTS is mijn taille verdwenen. Probeer dus vanaf nu de “Pascale Naessens” toverformule en is fantastisch voor avondeten maar wat voor ontbijt of lunch. Ik eet geen melkproducten (ook geen soja) en weet niet wat te doen als vervanging van de handige boterham mèt…
Alvast bedankt
Martine
Hi Martine,
Ik ben natuurlijk zelf geen expert… Ik vind dat er in Pascale’s boeken best veel ontbijt-en lunchsuggesties staan. Zelf eet is vaak als ontbijt havermoutpap, kan je ook perfect maken met bijv. amandelmelk of kokosmelk, eet je dat wel? Ook fruit en gebakken fruit eet ik heel graag, heel lekker met kokosmelk en noten. Als lunch ga ik vaak de slaatjes-richting op.
Pingback: De eindejaarsvraagjes aan Caroline | Cuberdon & Macaron