Een vegetarisch kookboek uitbrengen en jezelf meteen in de inleiding een verstokte vleeseter noemen, dan heb je meteen mijn aandacht! Ikzelf reken me namelijk ook tot die categorie! Een echte flexitariër die zowel geniet van een goed (vooral dat!) stuk vlees als van een heerlijke groentebereiding. En als het feest is, kunnen beide gerust gecombineerd worden!

Bazaar is het nieuwe kookboek van Sabrina Ghayour, een Brits-Iraanse chef die al eerdere bestsellers schreef zoals ‘Persiana’, ‘Feasts’ en ‘Sirocco’. Voor mij een echte referentie als het op Midden-Oosterse keuken aankomt. Een vegetarisch kookboek is dan ook een perfecte aanvulling.

In het boek vind je tal van kleurrijke schotels die goed op zichzelf staan, maar vooral ‘shinen’ als ze in een groot buffet op tafel gezet worden. Al dan niet met een stukje vlees of vis er apart bij. Ik kook graag zelf ‘in thema’, dus dit boek zal vaak geraadpleegd worden als er weer eens een ‘goestingske’ is in Midden-Oosterse keuken.

Deze gerechten maakte ik al uit het boek klaar, stuk voor stuk toppertjes!

Tuinbonen-ricottadip
Gegrilde lente-ui met hazelnoten (verving ik door pijnboompitten) en limoen-honingdressing
Ik maakte een buffetje voor vrienden. Op de foto zie je ook de parelcouscoussalade waarover ik hier al blogde. Linksonder gebakken halloumi met rozenharissa.
Kruidige appelcake met tijm & hazelnoten. Echt een heerlijke cake!

Bazaar in huis halen? Het boek kost 25,95 euro en vind je o.a. op Bol.com.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.