Al enkele maanden geleden deed ik een avondje van Bún, het nieuwe Vietnamese street food restaurant in Antwerpen. Ik heb lang getwijfeld om een blogpost te maken, omdat de foto’s niet erg sprekend zijn, maar nu merk ik dat de foto’s op de website van Bún echt wel mooi zijn, dus ik ga die hier ook gebruiken. Het zou te jammer zijn om dit pareltje geen aandacht te geven.
Bun - 3 van 11 Bun - 5 van 11
De Vietnamese keuken ligt me natuurlijk nauw aan het hart. Vorig jaar in mei trokken mijn man en ik een maand lang door Vietnam, en we hebben ons daar helemaal laten gaan in de street food keuken. Vietnam is het Zuid-Oost Aziatische land bij uitstek om street food te ontdekken. We hebben er echt overheerlijk gegeten, maar ook heel wat minder smakelijke ervaringen gehad… Denk ingewanden van een onbepaald dier in onze noedelsoep, en half-rijpe kuikentjes die de Vietnamezen als een delicatesse uit de schaal zuigen (hebben wij uiteraard niet gedaan). Maar fin, enige voorzichtigheid is wel geboden bij zo’n Vietnamees street food kraampje.
Bun - 2 van 11 Bun - 6 van 11 Bun - 7 van 11
En dat is nu net het zalige bij Bún, wij met onze Westerse vies-ophalende-neus hoeven absoluut niet te vrezen daar. Beter nog, ze gebruiken lokale topproducten zoals Brasvarken en West-Vlaams Rood rund om hun heerlijke schotels te bereiden. East meets west op de best mogelijke manier.

Bún bevindt zich trouwens in het ieni-mini restaurantje waar vroeger Ko’uzi gevestigd was, waar ik ooit eens een voortreffelijke sushi-workshop volgde, die zijn een paar huizen verder verhuisd. Ik denk dat er maar plaats is voor 12 personen, enkele mensen kunnen aan de toog zitten, en dan is er vooraan nog een lage tafel voor 6 personen. Lijkt me wel een leuk uitje met vrienden om daar te gaan zitten, en dan gewoon de ganse kaart te bestellen en tapas-gewijs van alles te proeven.

Wij gingen bij het aperitief voor het Vietnamees gedroogd worstje: heerlijk pikant, met Oosterse smaken, echt lekker! Het blaadje dat erbij ligt (ik ben de naam vergeten) dient om kleine stukjes af te scheuren om te blussen. Ze serveren er trouwens ook heerlijke frisse alcoholvrije sapjes. Daarna komen ‘charcoal grilled dog cockles’ en zonder twijfel de beste mais die ik ooit in mijn leven at, met een pikante pindacrunch. Als ‘hoofdgerecht’ neem ik Vietnam’s signature dish: Pho bo: noedelsoep, met West-Vlaamse Rood rund. Zó heerlijk, en volledig aan te passen naar eigen smaak met de condiments die erbij komen. Ik kan oprecht zeggen dat ik nooit zulke lekkere pho at in Vietnam! Kijk, om geweldig te eten hoef je niet altijd half de wereld af te reizen!
Bun - 8 van 11
Bun - 1 van 2 Bun - 2 van 2
Bun - 11 van 11

BÚN – Vietnamese Street Food
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen

De mooie foto’s komen dus van de Bún-website 😉

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

5 Comments

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.