Nationale feestdagen vieren van andere landen (en zelfs van eigen land), dat is niet echt voor mij weggelegd. Tot er lekker eten en drankjes aan te pas komen! Dan wordt het plots heel interessant om eens in die andere culturen te duiken.

En ja hoor, 17 maart is in het verschiet, en dat is natuurlijk de nationale feestdag van de Ieren, en dat laten de Ierse eigenaars van top-fish & chips restaurant Bia Mara in Antwerpen en Brussel niet zomaar aan zich voorbij gaan.

Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelden ze een ‘Guinness & Squid Ink Tempura’: verse vis in een krokant zwart jasje met Guinness toets, en daarbij een groene erwtenpuree. Speciaal! Het was de bedoeling dat ik mocht gaan voorproeven, maar daar is toch iets misgelopen, en ze hadden de St-Patrick’s Day special nog niet in huis. Maar vanaf deze week dus wel.

Niet getreurd voor mij hoor, het werd toch nog een heus fish & chips feestje met pladijs in een heerlijk tempura-jasje, krokante inktvisjes met inkt (en een grote zwarte streep over mijn gezicht), scampi in een sesamjasje en daarbij een hele resem geweldig lekkere sausjes!

bia mara fish chips

Bia Mara
Maalderijstraat 1
Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.