Deze blogpost over restaurants in Antwerpen ‘open op maandag’ dateert eigenlijk van 2016, maar in de statistieken van mijn blog zie ik dat ie nog steeds bezocht wordt, dus het was meer dan dringend tijd voor een hele grondige update (lees: ik moest alles vervangen!). Ik geef je een lijstje van mijn favoriete restaurants in Antwerpen die open zijn op maandag.

Restaurants open op maandag

Humm Antwerpen, restaurant open op maandag

Maar dus: uit eten op maandag in Antwerpen (of eender waar eigenlijk), het blijft een uitdaging om restaurants in Antwerpen te vinden die open zijn. Het is namelijk klassiek (samen met zondag) dé sluitingsdag bij uitstek voor de horeca. Nu, na mijn zoektocht blijkt dat er eigenlijk best veel zaken open zijn op maandag, en dat is alleen maar goed nieuws.

Als websitebezoeker weet je het misschien nog niet, maar naast @avocadovandeduivel ben ik vorig jaar ook nog gestart met een instagramkanaal volledig gewijd aan de Antwerpse horeca: @restaurantwerpen. Hier verzamel ik al mijn tips rond Antwerpse restaurants: mijn favorieten, nieuwe zaken en nieuws, opgedeeld in verschillende wijken of thema’s.

Onlangs maakte ik een lijstje daar, waarin ik méér dan 70 adressen verzameld heb, die open zijn op maandag in Antwerpen (en omstreken). Ik sta er zelf eerlijk gezegd van te kijken! Ze hier alle 70+ oplijsten, dat is onbegonnen werk. Daarvoor verwijs ik je graag door naar de lijst op Restaurantwerpen. Maar ik geef je hier wel graag 10 van mijn persoonlijke favorieten mee, voor ieder wat wils zegt 😉.

En, is jouw favoriete restaurant open op maandag?

1. Humm – Zurenborg

Mijn favoriete plantbased restaurant in Antwerpen, en dan vooral omdat het eigenlijk niet zo opvalt dat ze vegan gerechten serveren. Gewoon héél lekker Midden-Oosters eten, kleurrijk geserveerd en altijd zo smaakvol.

Humm – Dageraadplaats 31-33
Open van 17u tot 23u

2. Kyro – Antwerpen Zuid

Gloednieuw sinds januari ’23 en lijkt al een echte vaste waarde in ’t Stad: Kyro! Japanse sandwiches, ‘sando’s’, en bowls. Ik ben ook al langsgeweest en vond het echt superlekker. Die kleurrijke laagjes, die krokante kipschnitzel, dat kussenzachte brood en dan ook nog een pittig sausje erbij. Toplunch en superlieve mensen!

Kyro – Bresstraat 23
Open van 11u30-15u30

3. Nage – Antwerpen Centrum

Er mag uiteraard ook een streepje fine dining in dit lijstje! Chef Koen en gastvrouw Niki zijn echte Antwerpse horeca-‘royals’ en openden in de Reyndersstraat (waar vroeger Lam & Yin was!) hun gastro-bistro. Lekker casual qua sfeer, verfijnde no-nonsense keuken met topproducten.

Nage – Reyndersstraat 17
Open 12u-13u30 en 18u30-21u30

4. Satay – Antwerpen Centrum

De saté’tjes (en zoveel meer!) van Satay zijn echt van de beste in Antwerpen. Echt een restaurant voor South East Asian food lovers (zoals ik). Attente bediening, leuk en origineel gepresenteerd en lekkere chill vibes. Mijn tip: neem zeker ook wat voorgerechtjes daar. En de homemade lemonade!

Satay – Wijngaardbrug 8
Open van 17u30-21u

5. Nordica 31 – Antwerpen Zuid

Nordica 31 is een Scandinavisch geïnspireerde koffiebar aan de Brederodestraat. Ze zijn trouwens véél meer dan een koffiebar! Het ontbijt is er origineel, de smørrebrød voor de lunch ziet er niet enkel geweldig uit maar is óók heel lekker en hun verschillende buns zijn werkelijk legendarisch (mijn favoriet is die met kardemom). Ook een perfect plekje om met je laptop te gaan zitten en ontbijt of lunch mee te pikken. En een bun uiteraard.

Nordica 31 – Belegstraat 31
Open van 8u – 17u

6. Dôme Sur Mer – Zurenborg

Al járenlang een vaste waarde ten huize avocado (al 15 jaar gaan we er denk ik): het zalige visrestaurant vlak aan de Dageraadplaats. Altijd supervers, voor je ogen à la minute bereid (tip: ga eens aan de toog zitten) en zalige wijntjes. Enkele persoonlijke favorieten: de kreeft met salieboter, krab met mayonaise én de Brusselse wafel als dessert. Topplek!

Dôme Sur Mer – Arendstraat 1
Open 12u – 14u en 18u – 23u

7. Overzee – Zurenborg

Nog een beetje Zuid-Oost Azië liefde, want Overzee is zeker en vast één van mijn favoriete Thaise restaurants! Boven legendarisch café ’t Zeezicht, met zalige Thaise gerechten, vaak dingen die je niet zo vaak op het menu ziet staan bij andere Thaise restaurants. Kleurrijk interieur waar je instant vrolijk van wordt, en goede cocktails! Reserveren zeker aan te raden!

Overzee, Dageraadplaats 7
Open van 17u30 – 22u

8. Bokertov – Markgrave, ’t Eilandje, Zuid

Sinds 2021 heeft Bokertov Antwerpen volledig veroverd! Ondertussen hebben ze maar liefst 3 vestigingen (en nog enkele side projects), dus vlot beschikbaar voor alle Antwerpenaren, hoe zalig is dat? Bij Bokertov vind je Tel Aviv-style Middle-Eastern food, van ontbijt tot ’s avonds. En goede koffietjes ook. Daarnaast hebben ze ook nog de ‘balagan box’ voor take away (met wat chance kunt ge het laten leveren door Deliveroo of Uber Eats). Enkele favorieten: De Tel-a-dog, mezze, een bagel met zalm voor ontbijt, de Millionaire’s Shortbread,… Ook weer een goed plekje om overdag met je laptop te zitten.

Bokertov, Doornelei 2 (Markgrave); Zeevaartstraat 8 (Eilandje); Graaf van Egmontstraat 56 (Zuid)
Open van 8u – 20u

9. Tinsel – Antwerpen Centrum

Sinds 2022 verhuisd van de Kaaien naar de Sint-Paulusplaats: Tinsel! Een leuk interieur of gezellig terras op de superrustige St-Paulusplaats en een zalige ontbijt- en lunchkaart. De pancakes, briochetoast en de verschillende eitjes zijn een aanrader. En de verschillende cakes!

Tinsel, Sint-Paulusplaats 30
Open van 8u – 17u

10. Den Druiventros – 2060

Een favoriet dicht (voor mij) bij huis: Den Druiventros. Zo’n heerlijk toegankelijk plekje waar je voor vanalles terecht kan: lunch, werken met de laptop met een goede koffie erbij, pintje aan den toog, avondmaal, gezelschapsspelletje,… Ze maken heel veel in-huis en alles in nog zeer betaalbaar! Reserveren is niet nodig.

Den Druiventros, Kerkstraat 75
Open van 11u – 00u

Voilà, dat waren mijn 10 favoriete restaurants die open zijn op maandag. Maar er is dus nog zóveel meer! Je vindt ze allemaal terug op @restaurantwerpen. Kom je daar ook volgen?

https://www.instagram.com/restaurantwerpen/
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.