Vorige week woensdag was ik samen met Els van Njamelicious uitgenodigd voor de lunch bij Restaurant SenS in Brussel. Het restaurant is nog niet zo lang open, en het nieuwe project van Eddy Münster, misschien wel gekend van bij Comme Chez Soi, Bruneau en chef bij “Wine in the City”. Met SenS wil hij de Italiaanse keuken op een moderne manier op het bord brengen. Een serieuze uitdaging, in een keuken waar eenvoud siert en zegeviert.

Resto SenS - 8

Het restaurant ligt aan het gezellige Kasteleinsplein, waar op de stralende woensdagmiddag dat wij geïnviteerd zijn, ook een gezellig marktje staat. Veel mensen zitten buiten op een terrasje te genieten van een drankje en een eenvoudige hap, maar voor wat ons te wachten staat, nemen we toch graag binnen plaats in het mooie pand. De jongste avocado-telg is trouwens ook present. Ik had op voorhand geïnformeerd of dat geen probleem vormt, maar de sympa maitre Kevin Masy laat me weten dat hij het maar al te goed begrijpt met een eigen dochtertje, en zelfs een tweede op komst, proficiat!

Resto SenS - 5
Perfect tafelgezelschap

Bij een glaasje Prosecco Canevel DOCG brut pluizen we het menu uit. Er zijn 5 menu-formules, waarvan een 2-gangen lunch à €25 (€40 wijnen incl.). Dan is er ook Gourmand 3 gangen (€37/57), Equilibre 4 gangen (€50/75), Châtelain 5 gangen (€65/95) en tenslotte Découverte 6 gangen (€75/105). We besluiten toch voor een kleine verwennerij te gaan, en opteren voor Gourmand, 3 gangen, ook omdat het eerste gerecht met buffelmozzarella is, en dat altijd mijn ogen uitsteekt. Alle gerechten op het menu kunnen trouwens ook à la carte besteld worden.

Els opteert ook voor de wijnen, ik nip mee als Bobette. En daar is onze buffelmozzarella al! Hij is geglaceerd met een laagje tomatenwater, met daarbij een citruspesto, heerlijk zoete grelot-uitjes, nootjes en een soort van basilicumcrunch. Een meer dan geslaagde moderne interpretatie van salade caprese. Daarbij komt een frisse biodynamische witte wijn: La Raia uit Gavi in Piemonte.

Resto SenS - 2

Pasta mag natuurlijk ook niet ontbreken, en het zijn casarrecce all’amatriciana. Dat zijn een soort van dubbel gerolde penne, die de heerlijke tomatensaus met varkenswang en pecorino perfect begeleiden. De chef blijft hier dichtbij het origineel, en dat siert. En het smaakt verdorie. En vooral ook de wijn verdient hier weer een lofwoordje, want ze zijn even over de Franse grens gegaan, om hierbij een heerlijke witte Bourgogne bij te matchen: Viré Clessé ‘vielles vignes’ chardonnay van Domaine Sainte Barbe.

Resto SenS - 3

Het hoofdgerecht is een heerlijk mals stukje zwartpootkip dat net gaar genoeg is, en dus perfect mijns inziens in een zalige bouillon met knapperige lentegroentjes erbij. De uitleg van de rode wijn heb ik net gemist, wegens een toiletbezoekje. Soms is het beter niet te weten wat je mist ;-). Een heerlijk no-nonsense gerecht vol van smaak.

Resto SenS - 4

Bij de vraag of we nog een dessertje lusten, bedenk ik me eerst braaf misschien nog een koffietje te bestellen, maar de woorden “wat hebben jullie?” komen toch wel uit mijn mond zeker?! Dat blijkt een in Chianti gestoofd peertje met een profiterolletje gevuld met panna cotta en nougatijs te zijn, en een chocoladeparfait met een anglaisesausje geparfumeerd met kaneel en appelsien-dragonsorbet. “Eéntje van elks om te proeven dan”, zegt die stoute mond van mij, voor ik weer goed en wel doorheb. Niet dat ik het me beklaagd heb. Ik kan nu echt eens niet kiezen welk dessert ik het lekkerst vond, ze zijn zeer aan mekaar gewaagd in verfijnde lekkerheid en subtiele zoetheid.

Resto SenS - 6 Resto SenS - 7

Met een meer dan geslaagde lunch achter de kiezen, kuieren we nog snel even over het gezellige marktje, vooraleer weer koers richting Antwerpen te zetten.

SenS
Kasteleinplein 32
Elsene Brussel
02/534.13.94

Open van dinsdag tot zaterdag voor lunch en diner

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.