Oef, de coronacrisis is (zo goed als) voorbij, en het goede nieuws stroomt weer binnen. Een uitnodiging voor een persevent zowaar. En wat nog beter is: het gaat over een nieuw restaurant in Antwerpen!

Tío is een nieuwe tapasbar op de Marnixplaats, Antwerpen Zuid. De keuze is al rijkelijk op’t Zuid, maar een goede tapasbar kan er nog zeker bij.

Het zijn 2 horeca-ondernemers die al stevig voet aan grond hebben op ’t Zuid, die nu ook samen de handen in mekaar slaan voor dit nieuwe concept: Raphael Helsmoortel (van Sum Sum, La Taquería, Sumac én Fugu) is het creatieve brein, Mo Aoulad (van Meat & Eat en Patine) zorgt voor de Spaanse & Moorse smaken!

Het wordt een gezellig, laagdrempelig restaurant, waar je in de namiddag kan binnenvallen voor een aperitiefke met tapa’tje, of ’s avonds uitgebreider kan tafelen. Ze hebben veel Spaanse wijn per glas, en de cava (brut en rosé!) wordt geserveerd in kleine coupkes, Barcelona-style!

Op de kaart staan heel wat typsiche Spaanse tapas, klaargemaakt met topproducten (rechtstreeks uit Spanje uiteraard) en steeds met eigen touch. Zo zullen veel gerechtjes klaargemaakt worden op de Josper grill, voor die typische houtskoolsmaak, olé!

Combineer dat met dat coupke cava op hun grote terras, en jawel, je waant je helemaal in Spanje! Binnen ziet het er trouwens ook heel gezellig uit, helemaal fan van de combinatie van de tegeltjes en ruwe muren!

Alvast voorgeproefd en goedgekeurd:

  • Pan con tomate
  • Patatas bravas
  • Gerookte bouchot mosseltjes met chorizo en geitenkaas
  • Mini hamburgertje ‘Txogitxo’ met gekaramelliseerde ui en manchego
  • Pimientos de Padron met fleur de sel
  • Gegrilde paprika met tonijn en citroen chermoula
  • Cheesecake met dulce de leche (OMG zó goed!) en nougat crumble
  • Churros con chocolate

Echt een mooie en lekkere selectie, en dan heb ik nog niet van de pulpo, gegrilde artisjok of de pulled lamb geproefd… Ik heb zo’n vermoeden dat Tío de toffe nonkel wordt, waar je altijd graag eens passeert!

Tío
Marnixplaats 7
2000 Amberes

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.