Ik was er al enkele keren verlekkerd voorbij gelopen op het verkeerde uur of al met andere plannen, maar dit maal lukte het om te gaan lunchen bij Mico’s bistro. Een gezellig dagrestaurant in de Kasteelpleinstraat. Mico en Jonathan komen uit Hong Kong en hebben er een knus hedendaags eethuisje van gemaakt, met een kaart geïnspireerd op de Aziatische keuken, maar evengoed met westerse invloeden.

micos-6 micos-7 micos-1

Ik had met een vriendin die net een kindje kreeg afgesproken, en we krijgen een plekje aangewezen achterin het restaurant, in de lichte patio. Plek genoeg voor de kinderwagen en baby Marcel kan rustig verder dutten. Ik ben alvast enthousiast te zien dat er matcha latte op de kaart staat. Dat heb ik tot nu toe nog nergens in Antwerpen gevonden. Er is ook verse dim sum. Dat kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan, maar met 4 stuks vrezen we dat we niet genoeg gaan hebben. We bestellen 1 mandje als aperitiefhapje, ideaal! Superlekker, maar er kan dus inderdaad gerust nog een gerechtje bij. We kiezen beide voor een lente-ui pannenkoek met gelakt buikspek en een slaatje. Het pannenkoekje is heerlijk krokant en licht zoutig, het gelakt spek botermals en de groentjes die erbij komen fris zurig en knapperig. Echt overheerlijk, dit moet een van de lekkerste en origineelste gerechten zijn die ik dit jaar at!

micos-2 micos-3 micos-4

We hebben het goed en blijven nog wat hangen. Het eten even laten zakken om een plekje te maken voor een stukje van die zalige Japanse cheesecake die onze ogen al uitstak toen we hem zagen liggen bij het binnenkomen. Met nog een koffietje erbij genieten we van lemon cotton cheesecake. Zalig luchtig en niet te zoet. Dat moet ik zelf ook eens proberen te maken!

micos-5 micos-8 micos-9

Een perfecte lunch op een heerlijk plekje. Weer een fantastische aanwinst voor Antwerpen, hier kom ik terug, bijvoorbeeld voor een high tea (op voorhand te reserveren!) of nog wat meer dim sum. Veel succes aan Jonathan en Mico!

Ter info: ondertussen is Mico’s Bistro gesloten en heropend onder de naam Mico & Jon in de Kloosterstraat. Ook een dikke aanrader!

Mico’s bistro
Kasteelpleinstraat 53
Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.