Gourmet hamburger ketens, je hebt ze voor’t kiezen. Ik kan een lekkere hamburger van Ellis Gourmet Burger of de Burgerij best smaken, en in Brussel is er ondertussen toch ook al meer dan een jaar een lekkere keuze bijgekomen: Manhattn’s. 

Er is filiaal op de Louisalaan, en sinds dit jaar ook aan de beurs, pal in het hartje van het centrum. De uitnodiging om te gaan proeven lag al lang klaar, en toen ik vorige maand naar een concert ging in de AB, kwam dat mooi uit.

manhattns-5 manhattns-7

De broers Jerome en Philippe Vandermeule zijn het brein achter de zaak, en ze gingen naar New York om de beste hamburgerrecepten uit te zoeken. En zoals dat vaak gaat (remember Black Smoke?), gaven ze een lekker verfijnd Europees sausje aan het concept. Met echt superlekkere dagelijks vers gebakken hamburgerbroodjes (brioche met olijfolie), Grass-Fed Matured Irish Beef voor de sappige burgers, en de frietjes zijn, zoals het hoort, op Belgische traditie gebakken, ín ossenvet, dat proef je! 

manhattns-1 manhattns-4

Bij het binnenkomen mag je zelf een plaatsje kiezen, en je bestelling doorgeven aan de toog. Je krijgt je drankjes mee en een buzzer voor als je bestelling klaar is. Die kan je dan aan een andere toog gaan halen. Wij komen toe in volle avondspits, en moeten toch nog geen kwartier wachten tot onze burgers klaar zijn, mooi zo! Er is keuze uit een 8-tal burgers, incl. chicken en veggie. Ik koos voor de Gotham burger met Tomme de Savoie, caramalized onions en pepper sauce, mijn man doet overal ter wereld een vergelijkende studie van cheeseburgers en ook dit exemplaar kan hem meer dan bekoren. Ook nog een eervolle vermelding voor de Big Apple coleslaw en zoals eerder al vermeld, de steengoeie frietjes, gebakken in ossenvet.

manhattns-3 manhattns-2

Een volgende keer kies ik misschien wel voor 1 van de salades, met een extra topping van avocado, want ook dát is mogelijk. Dat kan ik alleen maar meer dan goedkeuren. Meer dan voldaan kunnen we naar het concert van Bear’s Den afzakken. De combinatie Manhattn’s – concertje in de AB zal voortaan een blijver zijn ten huize Avocado!

Manhattn’s Beurs
Rue Henri Maus 39
Brussel
Open 7/7, reserveren is niet nodig

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.