Sinds november 2017 is er een nieuwe ‘foodbar’ in Brugge, genaamd Huis de Cluuse, gelegen aan een rustig pleintje vlakbij de Markt van Brugge. De zaak is gevestigd in een 13de eeuws pand (in Brugge kan dat). De naam dateert dan weer uit de 15de eeuw, verwijzend naar het Franse woord voor ‘sluis’. Altijd fijn als je in Brugge bent, dat je er ook nog een leuk geschiedenislesje bijkrijgt. Ik krijg er in ieder geval honger van, en daarvoor ben ik ook aan het juiste adres!

Foodbar Huis de Cluuse Brugge

Host Frederic Parmentier en chef Donna hebben er in ieder geval een uniek restaurantconcept van gemaakt, met een lunchkaart met mini-gerechtjes om te delen, aperobordjes voor ’s avonds, een zeer uitgebreide bierkaart en een fijne selectie wijnen per glas. Zowel de Bourgondiër, culinaire meerwaardezoeker als fervente tooghanger komt hier aan zijn trekken!

Foodbar Huis de Cluuse Brugge

Ik ben op stap met mijn papa, Bruggeling van geboorte (en ik dus eigenlijk ook) en zowat in te delen in alledrie de bovenstaande categorieën (ik eigenlijk ook). Schaamteloos genieten en taupe Brughs klapp’n, da doen’ winder gheiren! Hoewel we later op de dag ook nog het North Sea Beer Festival in Oostende op het programma hebben staan, laten we ons gemakkelijk verleiden tot een eerste biertje van de dag: vader avocado kiest voor een Witte Zwaan, ik –als donker bier & stout liefhebber- laat mij een Troubadour ‘Imperial Stout’ aanraden. Lekker!

Troubadour bier bij Foodbar Huis de Cluuse Brugge

Daarbij kiezen we voor een aperobordje met rillettes van Duke of Berkshire en makreel. Zéér lekker, een perfecte combinatie met onze biertjes, en zeker ook een eervolle vermelding voor het überkrokante donkere broodje dat erbij geserveerd wordt.

Foodbar Huis de Cluuse BruggeDe mini-gerechtjes om uit te kiezen zijn opgedeeld in vegi – vis – vlees, en hoewel we vermoeden dat het wat te veel zal zijn, kiezen we er ééntje uit elke categorie: koude lasagne met aubergine, tomaat en halloumi; visstick zeewolf met tartaar en ajuin/courgetteringen en zoete paprika met pulled pork, bataat en cheddar.

De koude lasagne is verrassend en smaakt heel zomers, jammer dat de hete zomerzon van 2018 er niet meer bij is. De halloumi is trouwens niet gebakken maar flinterdun gesneden, en dat smaakt best ook wel.

Foodbar Huis de Cluuse BruggeVoor de papa is het zijn eerste kennismaking met pulled pork, en hij is zoals te verwachten aangenaam verrast. Het gerecht komt in een leuk Staub-pannetje en smaakt lekker af, maar is voor mij een tikje te droog.Foodbar Huis de Cluuse Brugge

De verzadigingsdrempel is nabij, maar toch proeven we dat de visstick van zeewolf ‘comme il faut’ is klaargemaakt: krokant vanbuiten, zacht en warm vanbinnen. De tartaar is perfect, de uien/courgetteringen verrassend.Foodbar Huis de Cluuse Brugge

Huis de Cluuse is een adresje naar het hart van de avocado-familie. Een unieke plek, zowel qua concept als locatie in het pittoreske Brugge! Toe noaste ki!

Huis de Cluuse
Kraanplein 4
8000 Brugge

Bedankt aan Frederic en Bea voor de uitnodiging!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.