Leila van @asian_supper_in_antwerp en ik hebben een gezamenlijke voorliefde Aziatisch eten (en Antwerpen!). Die bracht ons deze week naar Table d’Ho, voor een gezellige Koreaanse lunch.

De mensen van Table d’Ho begonnen ooit als cateraars, maar waren het vele rondsleuren met al hun materiaal wel wat beu (herkenbaar!). Ze breidden uit naar een foodtruck, wat een succesverhaal werd, en de logische volgende stap is een restaurant, of in dit geval een lunchbar, vlakbij mijn huis dan nog wel!

Ik was er iets vroeger, en had dus ruimschoots de tijd om het gezellige stijlvolle interieur te bewonderen. Veel wit, blank hout, een toog met houten blokjes en originele bamboelampjes erboven, (ik vermoed) Koreaans grafisch werk aan het plafond en ook enkele hele lage tafeltjes waarvoor je op een rieten mat op de grond moet gaan zitten. Bij reservatie is er mogelijkheid om daarvoor te kiezen.

  

Op de menukaart een 7-tal gerechten waar je uit kan kiezen, waarvan ik enkel ‘bulgogi’ en ‘bibimbap’ al ken. Bibimbap is een rijstbowl met verschillende groentjes die je dan door elkaar moet mengen. Bulgogi is gemarineerd rundsvlees. Bij Table d’Ho bieden ze die twee in combinatie aan, dus dat kan ik niet laten passeren! Maar ook de andere opties (bijv. ‘Dongkaetsu’ Gepaneerd kippenlapje met fris koolslaatje en milde curry en ‘Japchae’ Glasnoedels van zoete aardappel met gemarineerd rundsvlees) klinken geweldig goed. Leila doet mee met de bibimbap bulgogi en we selecteren er nog twee voorgerechtjes bij om te delen: Mandu, Koreaanse dumplings en Kimbap, vegetarische sushi’s. Met nog voor ons allebei een groene Koreaanse thee erbij is de bestelling rond!

De voorgerechtjes verschijnen snel en zijn overheerlijk. De dumplings doen aan gyoza denken en zijn nog even krokant gebakken in de pan. Ook de vegetarische sushi’s kunnen bekoren.

Als ons hoofdgerecht verschijnt zijn we zonder meer onder de indruk: een gigantische bamboe plank met daarop een gloeihete stenen kom, rijkelijk gevuld met rijst, groentjes, reepjes ei, het gemarineerd rundsvlees en een chilisausje. We krijgen de opdracht om de kom snel te mengen met onze stokjes. Dan worden alle smaken mooi verdeeld en krijg je onderaan een krokant korstje door het contact met de hete kom. Rondom de kom staan nog potjes met ‘banchan’, dat zijn Koreaanse bijgerechtjes. Met uiteraard de onmisbare kimchi, opgelegde komkommer en raap, sojascheuten en een pompoensoepje. Een kleurrijk geur- en smaakfestijn!

Met de voorgerechtjes en de rijkelijke kom bibimbap erbij zijn we zeker voldaan, dus plaats voor dessert is er niet meer. Met nog een thee en een cappuccino erbij besluiten we dat Table d’Ho een geweldige aanwinst is voor Asian food lovers in Antwerpen.

Table d’Ho
Gitschotelei 188
2140 Antwerpen
Open van dinsdag tot vrijdag voor lunch, soms doen ze ook avondopeningen die aangekondigd worden op hun Facebookpagina.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. Maria De Grande Reply

    Waauw, ziet er geweldig uit, moeten we zeker eens samen doen! Love mam

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.