Met al mijn culinaire escapades die ik graag deel op Twitter, Facebook, Instagram en hier uiteraard, raadde een oude bekende mij aan om zeker eens een bezoekje te brengen aan het nieuwe restaurant Karwij op de Dageraadplaats. Na een kleine consultatie leert de website me dat het koppel Kiki en Bram hun culinaire droom verwezenlijkt zien in een tof pand in het hartje van de Zurenborgwijk. Chef Bram Goossens werkt met dagverse seizoensgebonden producten, en dus is de kaart beperkt tot ongeveer 5 voor- en 5 hoofdgerechten. Wat het niet gemakkelijker maakt om te kiezen, zo merk ik bij mijn eerste bezoek…

We worden erg hartelijk ontvangen door Kiki. Een kwartiertje eerder had ik gebeld, en ze had toch een mooi plaatsje voor ons gereserveerd op het terras, op deze onverwacht nog mooie zomeravond.

Om de keuze te maken, krijgen we alvast een amuse: een potje rillette van zalm en makreel, grijze garnalen om zelf te pellen, en vers gebakken brood met karwijzaad. Een vergeten kruid, aldus Kiki.

Grote honger hadden we niet, dus opteren we om enkel een hoofdgerecht te nemen. Ik overtuig mijn gezelschap, die nog nooit zwezeriken heeft gegeten, om ook te kiezen voor ‘krokant gebakken zwezeriken met groene asperges, wakamé, boontjes, shii-take en gamba’. De presentatie stelde me een tikkeltje teleur, maar smaken deed het des te beter! Mooi krokant gebakken zwezeriken, erg fijn gecombineerd met de Oosterse invloeden van wakamé en shii-take. Voor de aardappeltonnetjes die erbij geserveerd werden zouden ze mij buizen op een Piva-examen qua vorm, maar qua smaak en gaartijd zat dat zeker goed. Het derde lid van het gezelschap at roodbaars, begeleid met verschillende schelpjes. Ook een zeer schoon gerechtje, maar het valt me op dat sommige schelpjes gewoonweg niet open zijn. Dat vind ik een beetje slordig: alle schelpjes zijn toch afzonderlijk op het bord gelegd, dus waarom zou je er nog gesloten schelpen opleggen?

Afsluiten doen we met een goede koffie en de rekening is uiteindelijk 105€ (danku ma & pa!) schappelijk me dunkt voor 3 personen voor een heerlijk gratis hapje, apéro, hoofdgerecht, glaasje wijn en koffie. Een erg leuk nieuw adresje, en de vriendelijkheid van de gastvrouw maakt die ‘beginnersfoutjes’, wat mij betreft meer dan goed!

Karwij
Dageraadplaats 20
2018 Antwerpen
03/689 45 52
restaurantkarwij.be

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.