Ik had al enkele malen geprobeerd om last minute te reserveren bij Veranda, maar het was steeds volzet. Niet moeilijk, met al die laaiend enthousiaste kritieken die je over dit restaurant in Berchem hoort. Je kan er enkel een suggestiemenu (5 gangen) eten voor € 45, oftewel een lunch, 2 gangen voor € 23, met dessert € 30. En het was dat laatste waar ik eindelijk een kansje toe zag te kunnen doen op de Vlaamse feestdag.

In deze voormalige verfwinkel hangt een zeer gemoedelijke sfeer, die een beetje haaks staat tegenover de schitterend verfijnde gerechtjes die chef Davy Schellemans je persoonlijk komt serveren, maar dat maakt het nu net zo’n uniek en uitermate populair (zo blijkt) concept.

Als hapje krijgen we een klein kommetje met daarin verschillende vormen van radijs en rode biet, met pistachenootjes. Wat een prachtige kleuren, maar vooral ook, een heerlijk frisse starter!

Er is een uitgebreide wijnkaart, maar bij elk gerecht kan je ook kiezen voor een suggestiewijn die per glas geserveerd wordt. En wie zijn wij om de uiterst sympathieke sommelier/kelner tegen te spreken?

Als voorgerecht verschijnt er een mooi bordje op tafel met frisgroene erwtjes, tartaar van gamba’s, mierikswortelroom, sjalotjes en mijn allerfavoriete krokante gefrituurde uitjes. Een uiterst frisse combinatie die ik echt wel kan smaken. Erbij wordt een Duitse Riesling geserveerd, een wijn die ik zelf nooit zou kiezen, dus eigenlijk ook niet echt een voltreffer voor mij, maar het past wel bij het gerecht.

En dan dat hoofdgerecht: wauw! Traaggegaarde kalfswang met verschillende bereidingen van wortel, uitjes, wortelvinaigrette en aardappelpuree. Het 18 uur gegaarde kalfswangetje is boterzacht en heerlijk van smaak, de zoete worteltjes steken er erg goed tegen af, en dan dat friszure van de vinaigrette en heerlijk zachte puree: een echte smaakbom! Daarbij kwam nog een fruitige rode wijn, waarvan ik helaas alweer de details ben vergeten.

We besluiten om nog een dessertje te nemen: ik kies voor geroosterde perziken met waterkers. Erbij komt een wolkje (mascarpone?)room en flinterdun geroosterd brood. Best ok, en ik ben zeker geen fan van te zoete gerechten, maar hier mis ik toch een tikje zoetigheid, en waterkers en ik, we gaan mekaar nooit echt graag zien!

Wat een uiterst fijne lunch in leuk gezelschap. Hier kom ik zeker terug om het suggestiemenu helemaal te proeven. Maar op tijd reserveren is dus de boodschap!

Veranda
Guldenvliesstraat 60
2600 Berchem

0477/18.75.91.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.