De 3 former-collega’s van zesta.be, wij vormen een ideaal restaurant-trio: altijd erg veel te vertellen aan mekaar, veel plezier en natuurlijk dat wat ons in de eerste plaats bij mekaar had gebracht: alle drie houden we erg van lekker eten. En gelukkig hebben we daar allemaal een goed centje voor over. Hoewel dat met de restaurantkeuze van onze laatste get together eigenlijk niet al te diep in onze beurs moesten tasten.

Lam & Yin is een Kantonees restaurant in hartje Antwerpen, dat 2 jaar geleden bekroond werd met een ster, een primeur toen. Bij Lam & Yin dus geen menukaart met nummertjes of kitcherige pling-plong muziek. Vijf voor- en vijf hoofdgerechten, elegant gepresenteerd op een waaier als menukaart. En om wat modern tegengewicht te bieden, de wijnkaart op een iPad.

Uiteraard kiezen we allemaal voor andere gerechten, waardoor we bijna de ganse menuwaaier kunnen proeven, ah ja!
Bij het kiezen krijgen we ook nog een lekker lepelhapje: traaggegaarde eend.

Als voorgerecht kies ik voor gewokte mosseltjes, en wauw: dit heb ik nog nooit zo gegeten! De mosselen zijn uit hun schelp gehaald en dan krokant gebakken met een heerlijke marinade. Ik wissel enkele mosseltjes met dim sum van mijn buurvrouw, en ook deze zijn comme il faut. Ook aan de overkant van de tafel worden dumplings met zomertruffel goed gesmaakt.

Als wijn kozen we trouwens voor een Pouilly-Fusée. Niet de goedkoopste op de kaart, maar erg smakelijk bij on ze gerechten. Bij de wijnen staat trouwens bij welk gerecht van de menu ze het best passen, handig!

En dan het hoofdgerecht, wat had ik hier op zitten wachten om eindelijk eens te kunnen proeven: Wagyu-beef! Krokant geschroeid, mooi rosé vanbinnen, geserveerd met lente-ui, paksoi en jasmijnrijst. Ik puf even bij het zien van de ruime portie vlees, maar de gastvrouw knikt me vol vertrouwen toe: “dat zal wel opgeraken”! En ja hoor, dit is echt het lekkerste rundsvlees dat ik ooit gegeten heb!

Ook de rest van het tafelgezelschap is meer dan tevreden met gestoomde zeebaars met gember en een stoofpotje “drunken chicken”.

Nog een dessertje nemen zou ons dat net iets te volle maag-gevoel geven, dus sluiten we af met een theetje, mooi geserveerd in kopjes die nog van de grootouders van Lam & Yin geweest zijn. Erg fijn, en we krijgen nog eens een refill van ons theepotje en enkele koekjes bij.

We betalen elk een zeer schappelijke € 60 en besluiten dat we dit nog lang moeten blijven doen. Foodie friends forever!

Lam & Yin
Reynderstraat 17
2000 Antwerpen
Tel 03 / 232 88 38 (reservatie zeker aan te raden!)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.