Weet je nog dat ik zo’n fan was van Bar Chine? Die fijne Aziatische (tapas)bar op de Draakplaats, met heerlijke cocktails, een happy hour en de legendarische kimchidog. Echt een topconcept, maar blijkbaar toch niet zo financieel interessant voor de eigenaars. Jammer! Maar ondernemend dat ze zijn, gingen Szelim & team op zoek naar een nieuw concept.

En voilà, daar is Jinza. Szelim’s jongere broer Cheun (Jin voor de vrienden) Man staat er samen met Arun Wytynck (met ’t Zilte, Le Zoute Zoen en De Librije op zijn CV) achter de vuren. Het resultaat is een interessante mix tussen Aziatische en Westerse keuken. De toevoeging van –za is een ‘folieke’ in de naam, maar het klinkt, en ik geef toch dat ik een lichte dwang moet onderdrukken om jazzhands te doen als je de naam uitspreekt: Jinzaaaah!

jinza-18

jinza-20 jinza-21
Foto’s Hung Tran

Anyway, Jinza opende vorige week de deuren. Ik volgde het hele verhaal al op social media en toen ze aankondigden dat je er in de eerste weken met de restaurantweek terechtkon voor een 3-gangen menu à 31,5, was ik er als de kippen bij om te reserveren. Toeval wil dat ik ook voor de persopening een uitnodiging kreeg, de avond ervoor. 2 dagen Jinza op een rij, why not?

Voor de persopening neem ik Leila mee, weet je nog, @asian_supper_in_antwerp die ooit al eens een geweldige blogpost schreef hier over de lekkerste Aziatische restaurants in de Antwerpse Chinatown? In gezelschap van ander fijn (blog)volk, mogen we uitgebreid proeven van een stoet van hapjes.

jinza-1
Edamame met Chinees 5-kruidenpoeder
jinza-2
Oester met shiso en rammenas
jinza-3
M
akreel-ceviche-radijs-dashi-miso

jinza-6
Dorade-linzen-savooi-venkel-Thaise bouillon

jinza-7 jinza-8
Tofu-paksoi-lotus-miso

jinza-5
Photobooth, yay!

Het interieur kreeg uiteraard ook een make-over: stijlvolle donkere muren en een ganse wand vol gelukskatjes. De keuken is verhuisd naar het gelijkvloers. Zowel tijdens de voorstelling als de avond erna hoor ik best wel stevige beats. Ik ben niet zo’n fan, maar op het gezellige terras hebben we daar niet al te veel last van.

jinza-16 jinza-17 jinza-19
Foto’s Hung Tran

Voor het tweede bezoek had ik mijn mama trouwens uitgenodigd om haar te trakteren voor haar verjaardag. Ze is een echte fan van Aziatische keuken en is nog altijd erg te spreken van haar bezoek aan zusterzaak Cuichine. Van het restaurantweekmenu heb ik alles al geproefd de avond ervoor. Maar dat is geen erg, kan ik de mama aanraden wat ze moet kiezen, en ditmaal wordt alles in royale porties op mooie borden geserveerd, het is toch weer iets anders! Helaas blijkt dat we de avond ervoor alle zalige oesters met shiso en rammenas al opgeslurpt. Ik leer de mama edamameboontjes (hier met 5-kruidenpoeder, yum) eten bij het aperitief: zij een glaasje rosé, ik een Japanse gin (ginzu geloof ik)-tonic.

jinza-9

Als voorgerecht kiest mama voor ceviche van makreel, met radijs, dashi en miso, ik voor de tofu met paksoi, lotus en miso.

jinza-11 jinza-10

Voor het hoofdgerecht gaan we beiden voor het gelakte buikspek met aubergine, romanesco, sobanoedels en kroepoek van cashew.

jinza-12

Omdat ik het dessert al uitgebreid proefde de dag voordien, kies ik een bordje kazen Van Tricht en laat er mij een lekker zurig biertje bij aanraden: ‘tight lipped’. De mama is blij met haar dessertje van yoghurt, currykoekjes, mango en jasmijnijs.

jinza-13 jinza-14 jinza-15

Uiteindelijk 2 helemaal verschillende avonden, maar allebei dik geslaagd! Mij zien ze daar nog snel terug. Voor de lunch misschien? 27 euro voor voor-en hoofdgerecht, goeie deal!

All the best, Jinza!

Ter info: ondertussen bestaat Jinza niet meer, en kan je restaurant Cuichine terugvinden op dezelfde locatie. 

Jinza
Draakplaats 3
2018 Antwerpen

dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag
van 12u tot 14u en van 18u tot 22u
zaterdag van 18u tot 22u
gesloten op zondag en maandag

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.