De foodbloggers in Vlaanderen, die kunnen het best wel met mekaar vinden. Niet moeilijk als je één gezamelijke passie hebt, en daar met mekaar ongegeneerd avonden aan een stuk over kan palaveren, instagrammen en meer nog, veel eten naar binnen werken.

Enkele jaren geleden gingen we al eens met een aantal onder ons samen eten bij Veranda, Coeur d’Artichault en AUB-SVP. Stuk voor stuk zeer smakelijke passages. Anniek van Cuberdon Macaron en ik wilden daarom de draad weer oppikken, en namen het initiatief om “de familie” nog eens bij mekaar te krijgen. Anniek stelde De Vijf Seizoenen voor in Brakel. Chefs en broer en zus Jonas en Laurence kwamen vorig jaar ter ere van San Pellegrino Young Chefs al eens bij haar koken, en dat was, ik hoor het haar nog zo zeggen, “één van de mooiste blogervaringen ooit”. Dito bij mij trouwens, met chef Jo van Altermezzo.

Maar we moesten ergens beginnen, en dus vroegen we aan Jonas en Laurence of we eens mochten langskomen met de bloggers bij De Vijf Seizoenen. Enthousiasme van beide kanten, want ze wilden ons maar al te graag verwelkomen, en boden ons een zeer mooi 4-gangen menu met aangepaste wijnen of sapjes aan, aan een zeer voordelige prijs, lief toch!

Uiteindelijk waren we met een groepje van 8 hongerige enthousiastelingen (enkele last-minute afzeggingen ten spijt): Macaron Manon, Anniek van Cuberdon Macaron, Annelies van Een Lepeltje Lekkers, Jozefien van Goestjes, Cuisine Celine, Claudia van Daytime Stories en Koen van Teveel Kookboeken. We namen een aperitiefje op het terras, het was een van die weinige dagen met zon in juni, en al snel verschenen de eerste hapjes op tafel: chips van knolselder met een dipje van mosterd en honing, structuren van asperge, gerookte eierdooier en hazelnoot en tenslotte een crème van knolselder, gefermenteerde rode kool en poeder van paprika. Fingerlickin’ good!

devijfseizoenen - 1 devijfseizoenen - 2 devijfseizoenen - 3

Na het aperitief verkassen we naar binnen, alwaar een grote ronde tafel voor ons gedekt staat. Als hongerige blogridders van de ronde tafel vallen we aan op het eerste voorgerechtje: een tartaar van West-Vlaams rood rund met wilde kruiden en anijs. Echt een pareltje op het bord, en uiteraard ook heerlijk achter de kiezen. Bij het menu hadden we keuze tussen aangepaste wijnen of sapjes, en daar was deze Bobette van dienst uiteraard zeer blij om. Bij de tartaar bijvoorbeeld kreeg ik een sapje van venkel en anijskruid.

devijfseizoenen - 4

Dan volgt er een lekker stukje vis: koningsdorade met peulvruchten, selder, lavas en vanille. En het gepairde sapje is er eentje van gefermenteerde rode biet, rode bessen en vlierbloesemsiroop.

devijfseizoenen - 5 devijfseizoenen - 8

Voor het hoofdgerecht is er keuze tussen jonge tarbot met karnemelk of zomerree met tomaat en choronsaus. En ik ben zowaar de enige die voor het vleesje kiest. Zomerree, zou dat een bambi’tje zijn? Boterzacht was het wel. Het is een uitdaging om een stukje wild op een zomerse manier te brengen, maar daar slagen Laurence en Jonas heel goed in, met de rijke smaken van tomaat, champignons en de choronsaus. Hier ga ik toch voor een glaasje rood (waarvan ik de details niet genoteerd heb).

devijfseizoenen - 7

Afsluiten doen we met een mooi dessertje met suikerbrood, zomerbessen, rode bietjes en citroenverbena. Een van de mooiste en lekkerste dessertbordjes die ik dit jaar al gepresenteerd kreeg! Of eigenlijk mag je dat wel over het hele menu zeggen. Zonder meer een topervaring, zowel qua gezelligheid met de blogsisters &-brother, als culinair genot. Weer eentje om nooit te vergeten!

devijfseizoenen - 9

Dezelfde avond, vanuit een ander standpunt? Lees de verhalen van Manon en Anniek!

De Vijf Seizoenen
Kasteelstraat 5
9660 Brakel

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

  1. Wat een pracht van een post…super tekst, super foto’s…allez je hebt da weer goed gedaan

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.