Ik ken Sven al een tijdje, vooral als fellow foodie, en we gaan wel eens ten rade bij mekaar voor baktips (ik vooral bij hem dan) en zelfstandigen-rompslomp (maar ’t is tof ze, zelfstandige zijn!). Ik startte zelf op in oktober vorig jaar, Sven sinds 1 januari dit jaar. Terwijl ik nog wat aanmodder, heeft Sven deze zomer zowaar zijn eigen pop-up al uit de grond gestampt! Zijn passie is patisserie en desserten, en daar draait het dan ook om in zijn ‘Dessert Space’.

Sven Coryn was patissier in verschillende sterrenzaken, en dus sinds begin dit jaar ook kok-aan-huis. Echte dessertrestaurants zoals EspaiSucre in Barcelona, daar is België misschien nog niet klaar voor, maar deze zomerbar van Sven is alvast een mooi experiment. Zijn ‘missie’ is om desserts een prominentere plaats op de menukaart te doen krijgen, en vooral ook te laten proeven dat desserts niet per se suiker- en caloriebommetjes hoeven te zijn.

Dessert Space - avocadovandeduivel - 1

Met een select groepje zijn we uitgenodigd op de avond voor de officiële opening om van zijn zoete creaties en nieuwe concept te komen proeven. We kunnen nog net even genieten van het triestige “juni 2016 waterzonnetje” op het terras aan de oude vismijn in de jachthaven van Zeebrugge. Vooral veel leegstand daar nu nog, maar daarvoor zijn deze initiatieven natuurlijk geweldig, om dit unieke plekje aan de kust opnieuw leven in te blazen. Binnenkort opent er ook nog een pizzeria.

Dessert Space - avocadovandeduivel - 3

Sven heeft zijn best gedaan om er een gezellig plekje van te maken, met als aandachtstrekker een groot krijtbord boven zijn open keuken met het menu. Hij zal er dagelijks (behalve op dinsdag) een wisselend lunchmenu à 18,5 euro serveren, met een hartig en zoet gerecht, en ’s avond kan je opteren voor enkele hartige hapjes als apero, om dan over te schakelen op ‘het echte werk’ met een Sweet Food Tasting van 3 zoete gerechten à 25 euro per persoon. Alles kan ook à la carte geproefd worden, in 3 thema’s: PURE, TEA en CLASSIC. En er zijn bijpassende wijntjes en exclusieve biertjes, huisgebrouwen ice-tea en thee en koffie van Viva Sara in Kortrijk.

Dessert Space - avocadovandeduivel - 11
Foto Facebookpagina Sweets ’n Sweets Dessert Space

Toegegeven, zo rond etenstijd op een vrijdagavond, heb ik ook meer zin in hartig dan zoet, maar dat komt Sven perfect tegemoet met een heerlijk zout hapje van gemarineerd vlees met rode kool en wortel. Dat Sven niet enkel desserts kan maken, bewijst hij nogmaals in een eerste gerecht met vlaswijting, slahart, gemarineerde ui en een fondantaardappeltje. Hij heeft wel degelijk af en toe eens bij de andere chefs in de potten gekeken in die sterrenrestaurants.

Dessert Space - avocadovandeduivel - 2 Dessert Space - avocadovandeduivel - 4

De overgang naar zoet is subtiel, met een verrassende pannenkoek met chocolade, aubergine en kikkererwten. Gewaagd, maar lekker zonder meer.

Dessert Space - avocadovandeduivel - 5

In een schattige ramequin volgt een heet hapje met aardbei en geitenkaas, het blijft een goede combinatie!

Dessert Space - avocadovandeduivel - 6

Mijn favoriet gerecht van de avond is een dessert op basis van rozenbottelthee. “Ik gebruik thee als bouillon in mijn gerechten, zoals een chef ook fonds als basis gebruikt voor sauzen”. Makes sense! Daarbij komt een crème van passievrucht, rozenbottelsorbet, gemarineerde rabarber, vanillecake en meringues.

Dessert Space - avocadovandeduivel - 7

Het laatste dessertje van deze ‘sweet treat’ is een klassieke baba au rhum met ijs van karnemelk en saffraan. En Sven is niet zuinig geweest met de rum, haha!

Dessert Space - avocadovandeduivel - 8

Met een heerlijke originekoffie uit Ethiopië, gemaakt in een French press en nog een stukje smeuïge brownie sluiten we een gezellige, zalige en niet te zoete avond af. Sven zet met gemak het cliché aan de kant dat dessert zwaar en zoet zijn, en dat ze inderdaad een prominentere plaats verdienen op de menukaart! Of een eigen restaurant. Geweldig veel succes Sven, dat jij deze zomer heel veel mensen mag ontvangen voor wat zoet aan’t zeetje!

Dessert Space - avocadovandeduivel - 9

Sweets ’n sweets Dessert Space
Vismijnstraat 53
Zeebrugge
Van 25 juni tot eind september, gesloten op dinsdag

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.