Enkele weken geleden mocht ik naar de ‘voorproef’ avond gaan van het nieuwe zomerconcept van de bangelijke Brusselse bistro (of restaurant, maar het allitereerde mooier) AUB-SVP. Joris Lens, de bezieler van AUB-SVP heeft samen met de mensen van de Beursschouwburg een leuk initiatief bedacht: Picnic. Sharing public space.
De nieuwe voetgangerszone in Brussel heeft nogal wat negatieve aandacht gekregen (vooral van boze autobestuurders en handelaars), en daar mocht wel wat positief tegengewicht voor komen. Want ik weet niet of je al op de Anspachlaan bent gaan struinen, maar dat is echt zalig! Zo breed, zo vrij, zo weinig getoeter, echt geweldig. Het is daarom dat ze op de proppen kwamen met een door AUB-SVP geserveerde picnic, die je kan gaan ophalen in de hal van de Beursschouwburg: “Vanaf 8 juni tot eind september voorzien AUB-SVP en Beursschouwburg de Brusselaars van een ecologisch én culinair verantwoord picknickzakje: We moedigen mensen aan erop uit te trekken en parken, pleinen, banken en straten te claimen!”
En die picnic, die heb ik dus al eens mogen voorproeven. En ja hoor, zoals te verwachten naar AUB-SVP normen, overheerlijk: pulled pork met soja, sesam en lente-ui, salade van venkel en spitskool, tabouleh van tarwe en paprika, dip van zoete aardappel en yoghurt, een stukje brood en fruit, yum!
De picnic is ook volledig ecologisch verpakt (alle materialen zijn afbreekbaar) en er wordt uiteraard met seizoens- en lokale producten gewerkt. Bij de picnic zit ook een kaartje met leuke picnic hotspots, zoals bijvoorbeeld het verborgen pareltje dat het dakterras van de Beursschouwburg is. Je hebt er een prachtig zicht over de stad, of een verborgen tuin. Maar niets houdt je natuurlijk tegen, om gewoon je derrière in het midden van de Anspachlaan te planten en daar te picknicken, het heeft iets heerlijk rebels-jaren ’60 mood, toch? ✌️Peace out dude✌️