Fijn nieuws om te horen dat een vriend van een vriend een eigen brasserie heeft geopend. Johan Peeters moet even oud als ik zijn, maar heeft al heel wat Horeca-ervaring op zijn CV staan. Ik kende hem vooral van zijn legendarische Irish coffees bij Camping Campina. Maar nu heeft hij dus een eigen zaak uit de grond gestampt. En wat voor één!

Brasserie Duval is gevestigd in een prachtig art-nouveau pand aan het pleintje in de Kerkstraat in Antwerpen. Sober ingericht, maar alle eer aandoend aan het gebouw. Brasserie Duval werkt met een wisselende seizoenskaart. Ik was er al eens geweest, en toen was het me ook al enorm meegevallen, maar had weinig fotomateriaal van toen. Reden genoeg om dus nog eens terug te keren, om te klinken op het nieuwe jaar met enkele hogeschoolvriendinnen.

Beginnen doe ik met een gin-tonic, hét drankje van 2012. Als ons gezelschap compleet is, nemen we de menukaart ter hand, en ontdekken 6 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en 6 desserten. Een beetje voldaan van de feestdagen besluiten we enkel een hoofdgerecht te nemen. Ik ben geïntrigeerd door de wintergratiné: seliewortel – rode biet – gele biet – spruit – paarse peen –  chioggiabiet – peperolie (€ 17). Diagonaal aan de tafel wordt er voor kreeft amoricaine met gesmolten tomaat en gekonfijte look gekozen (€ 27). Wijn hoeft deze keer niet voor mij, en ik laat me begeleiden in het kiezen van een biertje: het wordt een donkere Buffalo 1907.

Niet te lang wachten (dat ligt natuurlijk ook aan het gezellige gekeuvel) later verschijnt een kleurrijk bord voor mijn neus. Al dente gegaarde groentjes met een knapperig parmezaankoekje bovenop. Ook de kreeftenlady’s lijken tevreden. Hoewel het misschien niet zoveel lijkt, heb ik toch een behoorlijk gevuld gevoel na mijn groenteschotel. De kreeft blijkt wat weinig, en het is ook wel wat peuterwerk zonder kreeftenvorkjes.

We laten ons nog even verleiden door de dessertenmenukaart, maar besluiten af te sluiten met een warm drankje, hopend op nog een kleine zoetigheid erbij. En ja hoor, samen met de koffie en thee (in van die mooie dubbelwandige glazen) verschijnt een bordje op tafel met een versgebakken zandkoekje voor elks, en een stukje fudge met pistachenootjes.

Een echte aanwinst voor ‘den 2060’, nu tweemaal bevestigd door mij, en door de nog veel grotere meneren bij Gault-Millau, want Brasserie Duval werd na 1 jaar geopend te zijn al gelauwerd met een erg knappe 13/20.

Brasserie Duval
Kerkstraat 72
2060 Antwerpen
03/235 91 14

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.