Met mijn werk kom ik zoal eens op plaatsen, bijvoorbeeld de voorstelling van de Special T, een theemachine naar analogie met de koffiezettende Senseo’s en Nespresso’s van deze wereld. Fervent theedrinker zijnde, was ik meteen fan. Ik kroop in mijn stoute schoenen, en vroeg of ik de Special T mocht uittesten op de werkvloer, in ruil voor een verslag, aldus bij deze…

Op de werkvloer staat een chique koffiezet die verse bonen maalt en er meteen een heerlijk dampend kopje koffie mee zet. Geen koffiedrinker zijnde, ben ik vaak wel eens jaloers op die collega’s met hun opwekkend ochtendritueel. Een zakje thee in een kopje kokend water werpen heeft toch niet datzelfde cachet?

Straf eigenlijk dat niemand er eerder is opgekomen om een aparte theemachine te maken, want het werkt op net dezelfde manier als de bekende koffiezetten met padjes. En je merkt het aan al die gespecialiseerde theewinkels die als paddenstoelen uit de grond schieten: thee is hot!

Een mooi gat in de markt dus dat Nestlé, bekend van de George Clooney-koffies, ontdekt heeft. Ze hebben hun product ook niet hals-over-kop gelanceerd, maar eerst goed nagedacht hoe ze het het best in de markt kunnen zetten. Resultaat is een compacte machine met mooi en strak design. Erg eenvoudig in gebruik, dat mochten we zelf dus ook ondervinden, mooie bijhorende theekopjes en uiteraard, het meest belangrijke van al: lekkere thee!

tumblr_mg06jgRf5o1qe0430o1_1280Voor de selectie van de thee sprak Nestlé thee-sommelière Magali Walters aan. Zij selecteerde alleen de fijnste theesoorten uit de theelanden bij uitstek: India, Sri Lanka, China, Japan en Zuid-Afrika. In het ‘startpakket’ kregen we al enkele theesoorten om te proeven, maar al snel bestelde ik 8 extra theesoorten bij op de website van Special T. Die hadden 3 werkdagen later moeten aankomen, maar daar liep het even mis. Gelukkig was er een goede opvolging en kreeg ik enige tijd later een doos geleverd met acht pakjes (van 10 stuks) thee én een extra waterfilter toegestuurd. Zo begin ik nu elke dag met Sencha Shizuoka (groen), Supreme Darjeeling (black), Noir Imperial (breakfast) of Earl Grey Orange Flowers. Wat later op de dag is het dan tijd voor Granité Citron (bio-infusie), Rose Amour (groen), Jasmine Flowers (groen) of Earl Grey lime. Als favoriet is het moeilijk kiezen tussen Supreme Darjeeling en Rose Amour. En dan moet je weten dat er in totaal 25 soorten thee zijn waar je uit kiezen kan!

Hoe zet je nu een kopje Special T?
Er is een waterreservoir (met bijgeleverde filter) dat je moet vullen, goed voor zo’n 4 à 5 kopjes thee. Bovenaan de machine staat een aan/uit-knop. Eens aangezet schiet er een wit lichtje aan en begint het water op te warmen. Dan doe je een klepje open, waar je de thee-capsule insteekt. Vooraan de machine is een grote groene knop, die het theezetten activeert. Een tijdje later, afhankelijk van welke thee je gekozen hebt laat de machine je thee trekken, en heb je een perfect gezet kopje thee. Erg intuïtief allemaal, dat heb ik meermaals uitgetest met nieuwsgierige collega’s die ook wel eens wilden proeven.

Voortaan begin ik dus ook elke dag met mijn obligaat kopje thee. En spot ik daar af en toe een jaloerse/nieuwsgierig blik van een verstokte collega-koffiedrinker?

De theemachines van Special T kan je momenteel enkel nog maar online kopen (of in de Nespresso-shop op de Louisalaan in Brussel). De theecapsules komen op €0,37 ’t stuk, wat aan de prijzige kant is, maar het is wel een goede prijs-kwaliteitverhouding in mijn bescheiden mening.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. Ik heb er zelf eentje en ik gebruik ze al iets meer dan een week.
    Onze moeder was er eerst sterk tegen, maar ondertussen mag ik al thee bijbestellen want ze drinkt die van mij allemaal op :'(

    De thee is superlekker, ruikt goed en is zo makkelijk te zetten.
    Ik drink meer thee dan ooit en hoef niet eens naar de keuken beneden
    Gezoon lekker aan mijn buro. (Ook een hit bij al mijn vriendinnen ;D )

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.