Dat 2012 culinair een erg mooi jaar geweest is voor mij! Ik ben nog bezig aan een overzichtje, maar wil toch ook al even een aantal culinaire voornemens neerpennen.
- Eerst en vooral zijn er natuurlijk tal van recepten die ik wil uitproberen. Op Pinterest heb ik er een heel visueel lijstje van gemaakt. En dan is er nog die batterij kookboeken die ik heb. Daar moet zeker en vast ook meer uit gekookt worden!
- 40 dagen zonder vlees! Een erg mooie uitdaging om 40 dagen lang (tijdens de vasten) geen vlees te eten, en te vervangen door creatieve vegetarische gerechten. Maar euh, zonder vlees, is dat dan ook geen vis?
- Zoete aardappelen! Wat een fantastisch product! Mijn lief is er ook echt zot van. Dat ga ik in 2013 echt vaker klaarmaken. Zoals deze gnocchi bijvoorbeeld
Nog wat experimenteren met macarons. Ik heb dat al enkele malen gemaakt, maar wil nu toch wel eens wat ‘zottere’ dingen proberen. En eigenlijk vind ik dat niet zo lekker, maar geef toe, ze zijn toch echt wel cool hé! - De Wijnwijven nieuw leven inblazen. Hoewel ik de laatste tijd nogal verknocht ben aan zware biertjes. Misschien moet ik maar een nieuwe naam bedenken. Bierbitches?
- Mijn diploma kok behalen. Ik werk deze week mijn voorlaatste module (vis) af aan de kokschool PIVA, maar helaas ben ik niet ingeschreven geraakt voor de laatste module, verdorie toch! Hopelijk zijn er nog enkele afhakers, en anders zal het in september beginnen zijn.
- Ik zou graag in het weekend enkele uurtjes meedraaien in een professionele keuken. Om gigantisch veel bij te leren. Wie een plek weet in het Antwerpse waar ze in het weekend een paar helpende handen kunnen gebruiken, mag het me altijd laten weten!
En dan zijn er uiteraard ook nog de restaurantbezoeken! Dat is natuurlijk niet meteen een voornemen, maar eerder een verlanglijstje.
- Reeds gereserveerd:
117 by Wout Bru, De Veranda (nog eens) en Nuances - Pure C
- J.E.F.
- Oud Sluis voor mijn 30ste verjaardag (gereserveerd!)
- Vitrine
- L’épicerie du cirque
- Table d’Amis
- ‘t Zilte
- Fong Mei (nog eens)
- Cuichine (nog eens)
- Ingredients by Radis Noir
- Cuines, 33
- Vous lé Vous
Iedereen een erg smakelijk 2013 gewenst!