Ik leerde Tim Boury en zijn vrouw Inge vorig jaar kennen tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau. Supersympathieke mensen, en handig, want ik was net op zoek naar West-Vlaamse chefs om te interviewen voor een artikel in Goesting Magazine. Ze vertelden me toen dat ze bezig waren met verbouwingen aan een huis op een nieuwe locatie, terwijl ze hun toenmalige zaak ook draaiende hielden, indrukwekkend!

NewBoury1

Ondertussen zijn we een half jaar verder, en ja hoor, de nieuwe zaak is er, op de Rumbeeksesteenweg, nog steeds in Roeselare. En ik was uitgenodigd voor de voorstelling op een zonnige woensdagmiddag. Roeselare, het is een eindje van Antwerpen natuurlijk, maar ik was al te nieuwsgierig om te ontdekken hoe Tim en Inge hun droomzaak opgebouwd hebben.

Ik ben nooit in het voormalige pand van Boury geweest, maar het was er blijkbaar totaal anders. Omdat er zeer moeilijk parkeerplaats te vinden was, en geen terras, tuin of andere uitbreidingsmogelijkheden, gingen ze op zoek naar een nieuwe locatie, en na een lange zoektocht vonden ze een vrijstaande woning uit 1952, die een dokterswoning geweest is. Mét tuin en ruim parkeergelegenheid. Inge’s broer Ruben Waeles, zelf architect, nam de verbouwingen en het interieurdesign onder zijn hoede, en het resultaat mag er zijn!

newboury2

Met een heerlijk frisse cocktail op basis van Elixir de Roulers (Roeselare’s antwoord op de Elixir d’Anvers) in de hand, geeft Ruben ons een rondleiding doorheen het huis. We lopen de monumentale trap op, en mogen alvast een kijkje nemen in de 3 gastenkamers die ook deel zullen uitmaken van het ‘Boury totaalconcept’: Beluga, Sevruga en Oscietra; de kamers worden aangeboden onder de naam ‘Caspium by Boury’, verwijzend naar de Kaspische zee van waaruit de kaviaarsoorten gewonnen worden. De kamers zijn zo gemaakt dat ze zowel geschikt zijn voor businessklanten, als voor koppels die er een weekendje Roeselare van maken. Op het 1ste verdiep zijn ook de toiletten, knap en donker ingericht. Heel het gebouw is trouwens ook rolstoeltoegankelijk, met een brede lift en doorgangen.

In het voormalige huis, waren er ook kamers voor het huispersoneel, en daar hebben ze handig gebruik van kunnen maken, om enkele kamers in te richten voor de stagiaires, en een ontspanningsruimte voor tussen de services. Via een diensttrap kom je dan terug in de keuken terecht. En die is, zoals te verwachten, state of the art! Met brede ramen die uitzicht geven over de vergaderzaal en tuin. In de kelder (die ze trouwens ook uitgebreid hebben) een indrukwekkende wijnkelder, waar ook tastings gegeven kunnen worden, de koude keuken en heel veel opbergruimte. De zaal van het restaurant werd uitgebreid van 45 naar 50 couverts, maar er is ook nog een vergaderruimte bijgekomen, en een prachtig terras met buitenkeuken voor showcooking.

newboury3

Tim en Inge lijken kosten noch moeite gespaard te hebben om hun droomzaak uit de grond te stampen, en ik denk dat ze daar ruimschoots in geslaagd zijn. Een gigantische verandering, maar Tim verzekert me dat de keuken hetzelfde blijft. “Er is al genoeg veranderd”, aldus Tim. Niet nodig, lijkt me, na het proeven van een aantal heerlijke hapjes! Passeerden de revue:

  • Sable van Parmezaanse kaas, crème gerookte kerrie, champignon de paris
  • Foccaciabroodjes, gedroogd en gezouten rundsvlees
  • Gerookte Oosterscheldepaling met komkommer, prei en karnemelk
  • Artisjok barigoule, crunch gezouten kappers
  • Tartaarje inkvis, sambal en shiso
  • Gillardeau oester, jus champagne
  • Scone, pousse d’épinard en ricotta

newboury4

Zondag 8 mei met Moederkesdag is de grote opening, en ik wens hen alle succes en voorspoed toe.

(The New) Boury

Rumbeeksesteenweg 300
Roeselare
051/62.64.62.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.