Vorige week was ik uitgenodigd voor een Smartmat etentje in het Roomin appartement in Antwerpen. Qué Roomin? Toegegeven, ik was ook niet op de hoogte toen ik het prachtige appartement boven de al even prachtige conceptstore St.Vincents binnenwaaide.

Roomin Smartmat dinner - 12 Roomin Smartmat dinner - 13

Het concept is een beetje ingewikkeld (toch voor een interieurleek als ik), maar daarom niet minder sjiek en wauw! Het Roomin idee komt van Stéphanie Duval en Nele Pieters. Zij houden net als ik erg van Pinterest, maar waren gefrustreerd dat het erg moeilijk is geworden om de originele en juiste informatie achter een bepaald beeld te vinden. Voorbeeld: je ‘pint’ een foto van een originele lamp in een knap interieur, maar dat is al een repin van een repin enz… Geen informatie meer terug te vinden over de lamp in kwestie (en waar je die kan bestellen!).

Roomin Smartmat dinner - 14 Roomin Smartmat dinner - 16

Met Roomin gaan ze zelf op zoek naar knappe interieurs, maken mooie plaatjes, en zorgen vooral voor veel informatie. Het is ook een ideale manier om jonge designers in de verf te zetten. Dat is het online luik. Maar dan is er ook het offline luik: ze hebben namelijk een gans appartement ingericht volgens bovenstaand principe. Het is een samenwerking tussen een heleboel jonge Belgische talenten en A-brand merken. En ja hoor, het resultaat mag er wezen. Het is het type appartement geworden waarvan je denkt, “zucht, kon ik hier maar wonen”, of “had ik maar zo’n vormgevingstalent”. Maar dat is nu net heel het idee achter Roomin, om het toegankelijk voor iedereen (of toch voor liefhebbers van mooie dingen) te maken.

Roomin Smartmat dinner - 15 Roomin Smartmat dinner - 20

Je kan het appartement zelf gaan bezoeken, en het is natuurlijk ook een ideale eventlocatie. Zo worden er ochtendyogasessies georganiseerd, en bijvoorbeeld een etentje op donderdagavond, en het was voor zo eentje dat ik uitgenodigd was, hoera! De chefs van dienst waren twee bevallige dames van Smartmat, die er hun nieuwe concept kwamen voorstellen: Friends’ Dinner: een kookpakket dat je kan bestellen als je vrienden op visite hebt. Leuk is dat je het pakket ook op donderdagavond kan laten leveren.

Het werd een gezellige, lekkere en inspirerende avond, en leuk om de blik eens te kunnen verruimen buiten de culinaire blog. Ik laat de mooie foto’s, van fotograaf Ilja Smets, voor zich spreken.

Roomin Smartmat dinner - 1 Roomin Smartmat dinner - 2 Roomin Smartmat dinner - 3 Roomin Smartmat dinner - 4 Roomin Smartmat dinner - 5 Roomin Smartmat dinner - 6  Roomin Smartmat dinner - 8 Roomin Smartmat dinner - 9 Roomin Smartmat dinner - 10 Roomin Smartmat dinner - 11

Wil je zelf eens een Roomin evenement meemaken? Dat kan hoor, alle info vind je hier! Of zelf een Smartmat Friends’ Dinner organiseren? Dan moet je deze richting uit! 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.