“Seg Caroline, wil jij eens een recept maken met onze volkoren mie”, dixit Soubry.be, de Belgische pastafabrikant. Maar natuurlijk! Zoals je vast wel weet, ben ik helemaal verzot op de Aziatische keuken, en wil ik mijn klassiekers ook helemaal op punt hebben. ‘Lo mein’ is een eenvoudig eiernoedelgerecht uit de Kantonese keuken, met een zalig sausje. Letterlijk wil het zeggen ‘geroerde noedels’. Origineel was het trouwens een noedelsoep, maar lo mein is dus de droge versie, al gaan we er natuurlijk voor zorgen dat de noedels to-taal niet droog zijn!

Voor de mie gebruikte ik dus de volkoren mie van Soubry. Fan van! Ze hebben een goede voedingswaarde en zullen dus zorgen voor een langere verzadiging. Je hoeft ze slechts 4 minuten te koken en 1 ‘nestje’ is een portie voor 1 persoon (al vond ik het nog wat veel voor de lunch, restjesfeest achteraf!).

Qua groenten kan je ook helemaal je ding doen, ideaal dus om je koelkast leeg te maken. Ik ging voor fijngesneden spitskool, ui en puntpaprika. En lente-ui mag nooit ontbreken in de Kantonese keuken.

De kip in de marinade blijft mooi sappig en geeft veel extra smaak. De ingrediënten voor de saus meng je gemakkelijk in een bokaaltje. Seg, zullen we eraan beginnen?

Volkoren mie lo mein met gemberkip

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Een snel en overheerlijk wokgerecht met volkoren mie noedels.

Ingrediënten

  • 2 nestjes volkoren mie van Soubry
  • 1 ui
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1/2 spitkool
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el sesamzaad
  • sriracha
  • rijstolie

Voor de kip

  • 300 gr kipfilet of kippendijen
  • 20 gr gember
  • 1 sjalot
  • 1/2 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1/2 el bruine suiker
  • 1 teentje knoflook

Voor de saus

  • 5 el sojasaus
  • 1,5 el azijn (ik gebruik Chingkiang rijstazijn)
  • 2 kl suiker
  • 1 el sesamolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • 60 ml water

Instructies 

  • Maak eerst de marinade voor de kip: snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng alle overige ingrediënten in een kom. Snij de kip in blokjes en leg ze in de marinade. Zet in de koeling.
  • Maak de saus: doe alle ingrediënten in een bokaaltje en schud goed, zodat het maïszetmeel goed opgelost is.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren noedels 4 minuten.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de spitskool in fijne reepjes. Snij de puntpaprika in halve ringen. Snij de lente-ui schuin.
  • Verhit wat rijstolie in een wok of grote pan en voeg de ui toe. Bak 2 minuten en voeg dan de paprika en spitskool toe. Roerbak 5-6 minuten op hoog vuur.
  • Verhit wat rijstolie in een aparte pan en bak de kipblokjes aan. Let op: door de suiker kleuren ze snel donker. Hou het dus goed in de gaten, je wil dat de kip net gaar is en buiten een donkerbruin maar niet verbrand korstje heeft. Dit duurt zo'n 4-5 minuten.
  • Voeg de kip en de noedels bij de groenten. Roer om en voeg de saus toe. Roerbak nog een tweetal minuten.
  • Serveer met sesamzaad, lente-ui en sriracha.
Auteur: Caroline
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Chinees, Kantonees
Trefwoord: eiermie, kip, Soubry, volkoren mie, wok

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Soubry.be.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.