Ik kreeg een leuke uitdaging van rayon.be (hashtag sssamenwerking!): maak een snelle en originele lunch ter ere van #tryvegan maand in november. Dat ik geen veganist ben, dat hadden jullie waarschijnlijk al wel door, al vind ik het geweldig boeiend om plantaardig koken te exploreren. En geef toe: het wordt ons steeds makkelijker gemaakt, toch? Rayon.be trekt duidelijk de vegan kaart, want hun webwinkel staat werkelijk vól goede plantaardige producten. Gaande van echte vleesvervangers (ik ben fan van het merk ‘La vie est belle’), maar ook geweldig veel groenten die je niet zomaar overal vindt (zoals enoki champignons, ook wel gekend als fluweelpootje) en smaakmakers.

In die laatste categorie is de ontdekking de bouillons van Brouillon. Dat is een Belgisch bedrijfje dat kant-en-klare bouillons maakt, zonder conserveermiddelen en met lokale producten. Zo hebben ze een vegetarische ‘miso mushroom’ met verse paddenstoelen, gedroogd zeewier en misopasta. Al je umami meteen in een bokaaltje! De ideale basis dus voor snelle ramen, perfecte lunch.

Voor een vegan versie geen eitje, voor de proteïnen heb ik Oosterse gekruide tofureepjes van de Hobbit gebruikt, ook weer Belgisch. En voor extra smaak heb ik ook nog zeekraal en nori toegevoegd. ’t Is echt een eitje! Allé, zonder ei dan…

Hierbij het recept, je kan het trouwens ook op rayon.be vinden, alwaar je álle ingrediënten in 1 klik in je winkelmandje kan toevoegen. Gebruik trouwens de kortingscode ‘rayonavocadolove’ om 3 x 10 euro korting te krijgen op je 3 eerste bestellingen (minimumbedrag is 50 euro). Graag gedaan!

Voor ’t videorecept van dit gerecht, moet ge hier zijn!

Snelle miso mushroom ramen

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Een snelle en voedzame lunch, 100% plantaardig. Japanse ramen, maar dan met 100% Belgische ingrediënten!

Ingrediënten

  • 1 bokaal Brouillon Miso Mushroom bouillon
  • 2 nestjes ramen (bruine rijst)
  • 125 gr shii take paddenstoelen
  • 1/2 pakje Oosters gekruide tofureepjes
  • 50 gr zeekraal
  • 100 gr broccolini
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 vel nori
  • 10 gr koriander
  • 1 kl arachideolie

Instructies 

  • Verhit de olie in een pan en bak de tofureepjes rondom krokant.
  • Snij de broccolini in hapklare stukjes. Snij de shii take in reepjes. Scheur de enoki in smallere stukjes.
  • Schenk de bouillon in een kookpot en warm op. Voeg de broccolini, shii takes en ramen toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Voeg de zeekraal toe aan de bouillon.
  • Verdeel de bouillon met de ramen en groenten over diepe borden. Schep er de tofureepjes, de enoki en nog wat zeekraal bij. Knip met een schaar reepjes nori. Werk af de lente-ui en blaadjes koriander en serveer.
Gang: lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: Brouillon, Japans, noedelsoep, plantaardig, ramen, try vegan, vegan, veggie

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Rayon.be

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.