Zoals je misschien al wel weet, volg ik hedendaags (voor 12 intensieve weken) een voltijdse opleiding voor het diploma hulpkok. Héél veel tijd om te bloggen schiet er dan vaak niet over. Maar om het goed te maken zal ik hier nu en dan kleine maar handige tips posten die ik meekrijg van de chefs. 

Zoals deze: blijkbaar is het een fabeltje dat je een geutje olie bij je water moet doen als je spaghetti kookt. Dat is helemaal niet nodig (een snuifje zout is dan weer wel een must)! Gewoon na het (al dente) koken heel even omspoelen met fris water. Rafraichir zoals ze dat dan noemen, quoi.

Als je de spaghetti bijhoudt om later opnieuw op te warmen, kan je die best afdekken met een vochtige handdoek en in de koelkast zetten. Voor het opwarmen plakt de pasta dan misschien wel wat, maar die kan je gemakkelijk loswerken met een weinig koud water. Als je de pasta niet platgekookt hebt, that is. Want blijkbaar verschillen de kooktijden van soort tot soort en van merk tot merk, dus altijd goed checken op de verpakking.

Een ander truukje dat ik van Jamie gezien heb om een pak gewone spaghetti héél eenvoudig open te doen zonder aan dat litske bovenaan te moeten prutsen: hand rondom verpakking ergens in’t midden klemmen en er rechtop hard mee op bijv. het aanrecht kloppen. Simpel maar indrukwekkend 😉

Voila, hopelijk heb je er iets aan!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.