Wie mij een beetje multimediaal volgt, heeft ondertussen al wel gehoord via Twitter of Facebook dat ik ‘Spotter’ ben geworden voor www.spottedbylocals.com/antwerp. Dit houdt in dat ik korte ‘reviews’ in ‘t Engels schrijf over mijn favoriete plekjes in Antwerpen. Zo zijn er een aantal ‘Spotters’ die voor Antwerpen schrijven, en vormt de website dus een alternatief voor een klassieke reisgids. Er zijn een heleboel stadsblogs in heel Europa van Spotted By Locals, zeker eens checken voor je op citytrip vertrekt, want zo ontdek je de leukste plekjes!

Ik schrijf -uiteraard- regelmatig iets over mijn favoriete eetadresjes, en die wil ik jullie hier niet onthouden. Alles vertalen zou wat veel werk zijn, and I think most of you speaken the English well pretty anyways, dus hierbij een kleine samenvatting van wat ik reeds gepost heb, feel free om door te klikken!

Mijn favoriet Thais restaurant: Mai Thai
Een gratis hapje bij binnenkomst, een lekkere huiscocktail en een gigantische keuze aan authentieke Thaise gerechten.

Voor elk vlezeke een beenhouwer: Criée
Ik heb moeten zoeken om een beenhouwer in Antwerpen city te vinden, wist ik veel dat ze allemaal onder één dak zaten?! Ontdek de beenhouwersgilde in een fantastische historische markthal.

Betaal schandalig teveel voor een pak frieten, maar geniet van het schouwspel van Maria: Frituur N°1 (check vooral de filmpjes op de Facebookpagina van Maria, waarin ze komaf maakt met bussenvol Hollandse toeristen)

Mijn favoriete no-nonsense restaurantje met gewoonweg goeie kost: Den Overvloed

Waar ge altijd terecht kunt: of het nu voor een goeie hamburger, een smakelijk ontbijt met gazet of een dubieus jazzoptreden is: Vertigo

Een beetje een (té?) hippe plek, maar waar het eten erg goed is: Berlin Eveneens de ideale plek om je vrijdag-of zaterdagavondfestiviteiten in gang te trappen.

Mijn stamkroeg, maar eveneens ideaal voor ‘een hapje te gaan eten’: Café Stanny Elke dag een andere kaart met een 4 à 5-tal suggesties, wat je ook kiest, ‘t smaakt altijd!

More to come…
Groetjes oat Antwââârpe!

Spotted by Locals

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.