Een kleine maand geleden plaatste ik een oproep voor goede Bolognaise recepten, niet de Italiaanse versie, maar de verbasterde Vlaamse versie zoals hij geserveerd wordt bij Pee KlakIk kreeg enkele recepten, en probeerde vandaag dat van @marienanne uit: 

Ik stop ongeveer elke maand een vakske van mijn diepvriezer vol met spaghettisaus, gebaseerd op HET recept van ons moemoe. Een beetje gepimpt en het blijft altijd wat freewheelen. Maar de basis komt hierop neer:
Grote ui in blokjes snijden en teentje look persen, aanstoven in veel olijfolie. 1 kg gehakt kalf/varken erbij, rul laten bakken. Blussen met goede scheut wijn, wit of rood, wat er in huis is. Fles passata erbij. Mengen en laten doorkoken. Vuur zachter zetten. 
Dan rode peper – rode paprika – worteltjes – courgette – champignons (geen selder, want ik eet dat niet graag in spaghettisaus) in stukjes snijden en in de pot doen. Als er niet genoeg vocht op staat, een blik tomatenblokjes erbij doen. Mengen en terug aan de kook brengen. Laurierbladjes, wat italiaanse kruiden, peper, zout erbij.  
Minstens 2u (hoe langer hoe beter) laten opstaan op laag vuur. Indien niet rood genoeg: tomatenpuree erbij. 
Eten met dikke spaghetti en echte kaas, geen parmezaan. Yum!

Het was alvast een geslaagd recept van ons moemoe, danku moemoe! Nog geen Pee Klak, maar dit recept mag alvast blijven…

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. spijtig genoeg is dit geen bolognese saus als je wil zal ik je het recept bolognese saus
    geven die heel erg lekker is. als men pasta kookt moet dat wel in een grot pot met water en daar twee handpalmen groot zout erin. olie doe je in het water als je zelf verse pasta maakt. als je pasta over hebt voor hem op te bergen een klein beetje olijfolie erdoor mengen en dan wegberen.
    ikzelf ben van antwerpen maar woon reeds jaren in italia en ben op zoek naar het recept van roggeverdoemeke en koffiekoeken. ciao

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.