Zal ik nog eens een nieuw pastareceptje delen? Dat is weeral even geleden. En het Belgische pastamerk Soubry vroeg er ook achter om iets te maken met hun ‘Spaghetti Quadrati’ 😊 (#advertentie dus!).
Het is vollenbak tomatenseizoen nu, dus daar moeten we van profiteren. De tomaten hebben nu zó veel smaak, dat een pastasaus op basis van verse tomaten niet veel meer extra nodig heeft. Een vleugje citroen én een klontje boter liften het geheel naar ongeziene smaakhoogte! En doe daar nog eens een lekkere buffelmozzeralla (of burrata, why not?) en wat blaadjes basilicum bij, en je hebt een bangelijke, vullende en luxueuze versie van de Italiaanse klassieker ‘ensalata caprese’.
Bij zo’n volle smaken, past een pastasoort met een stevige bite. Ik gebruikte dus ‘Spaghetti Quadrati’ van het nieuwe Soubry Intense gamma. De spaghetti is iets dikker en heeft een vierkante vorm. De Intense pasta wordt gemaakt met een bronzen matrijs (de vorm waarin de pasta gevormd wordt), hierdoor krijgen ze een ruw en poreus oppervlak, waardoor sauzen bijzonder goed hechten aan deze pastasoorten. Ook wordt de beste durum tarwe geselecteerd. En echt, dat proef je! Volg de aanwijzingen op de verpakking qua bereidingstijd (voor de spaghetti quadrati: 12 minuten), en je hebt perfecte al dente pasta.
Let’s vlieg erin, want deze pasta zet je in 20 minuten op tafel, bravo!
Spaghetti Quadrati met citroen-botertomatensaus met mozzarella
Ingrediënten
- 200 gr Spaghetti Quadrati (van het Intense gamma van Soubry)
- 3 teentjes knoflook
- 1 snuifje chilipoeder (bijv. cayenne)
- 100 ml droge witte wijn
- 10-tal rijpe tomaten
- 200 gr kerstomaten
- 1 kl Italiaanse kruiden
- 1/2 biologische citroen
- 1 bol buffelmozzarella (of burrata)
- 50 gr boter
- 20-tal blaadjes basilicum
- 1 el olijfolie
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Pel en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en een snuifje chilipoeder toe. Laat op een matig vuur 2 minuten fruiten. Voeg de witte wijn toe, verhoog het vuur en laat inkoken. Snij ondertussen de tomaten in hapklare stukjes. Verwijder de harde kernen. Snij de kerstomaten in kwartjes. Voeg de tomaten en de helft van de kerstomaten toe aan de pan en laat 10 minuten pruttelen.
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en laat 10 minuten koken.
- Kruid de tomatensaus met peper en zout, voeg de Italiaanse kruiden toe en rasp er de zeste van de citroen bij. Laat nog even pruttelen. Snij ondertussen de helft van de basilicumblaadjes fijn. Voeg de fijngesneden basilicum toe, de boter en de helft van de kerstomaatjes.
- Voeg de afgegoten pasta toe en roer goed om. Laat nog 2 minuten pruttelen. Proef of de pasta beetgaar is. Scheur de mozzarella in stukjes.
- Serveer de spaghetti met de saus en werk af met mozzarella, blaadjes basilicum, de rest van de kerstomaten, wat citroenzeste, versgemalen peper en extra vierge olijfolie. Smakelijk!
Ik maakte ook een filmpje van de bereiding van het gerecht, dat vind je hier op mijn Instagram-profiel!
Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Soubry.