Aan zo’n snel hapje gaan we niet veel woorden vuilmaken: dit is echt zoooo simpel en snel klaar, en ‘t oogt toch heel mooi, niet?

Het uitsteekvormpje vond ik bij Dille & Kamille.

voor 16 hapjes:

  • 1 vel bladerdeeg
  • een ‘stevige’ geitenkaas (bijv. Président Chèvre Doux, te vinden bij Delhaize)
  • een bokaal gegrilde paprika’s: of snel zelf doen door een rode paprika op een vork te prikken en zwart te blakeren boven het gasvuur en het vel eraf te halen
  • basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 200° C. Steek vormpjes uit het bladerdeeg, en leg ze op een bakpapier op een bakplaat. Leg een blokje geitenkaas in het midden van de sterretjes, en drapeer er een reepje gegrilde paprika over. Versier met een gescheurd blaadje basilicum, een zwaai van de pepermolen, en zet 15 minuten in de oven.

En natuurlijk kan je ook variëren met de garnering: kaas en hesp, gebakken ajuin, appeltjes en geitenkaas, mozarella en kerstomaatjes (als ik klein was dacht ik trouwens dat dat kersTtomaatjes heette, omdat je die veel in kerstmenu’s ziet verschijnen).

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.