“Ik kom zo al eens ergens met mijn job”, het zou een subcategorie op deze blog kunnen worden.

Vaak word ik in de hoedanigheid van VTM Koken uitgenodigd op een persconferentie voor de lancering van een nieuw product, een opening, enz…
Ik schrijf daar dan een artikel over op de website, maar treed meestal niet in detail over wat ik allemaal te verorberen gekregen heb, en over het evenement zelf, daar zijn betere plekken voor! Hier misschien?

We hebben nogal chance in België, met een hoog aantal toprestaurants op een relatief kleine oppervlakte. En nergens is de concentratie zo hoog, als in de Zwinregio: think Oud Sluis, Hertog Jan, Pure C, Bartholomeus, en nog véél meer… Goed opgemerkt van Toerisme Knokke-Heist, en sindsdien brengen ze al vier jaar op een rij een gidsje uit met de beste restaurants van de regio. Criterium: minstens een Michelinster of 13/20 in Gault&Millau.

The Huffington Post heeft ook zijn eigen criterium, en gaat kijken wat de sterrendichtheid per 100.000 inwoners per stad is. Kyoto met 9,3 sterren per 100K zou daarmee dé culinaire wereldhoofdstad zijn. Maar als we dat rekensommetje op de Zwinregio gaan toepassen, dan behaalt die niet minder dan 13,2 sterren! Oh la la, een mooi aanknopingspunt voor de lancering van de 4de editie van de gids…

Een nieuwkomer aan het Zwin-sterrenfirmament is Cuines, 33. Nog maar een jaar open en al bekroond met een ster én 15/20 in G&M. De ideale locatie dus om dit alles bekend te maken, bij, tot mijn vreugd, een hapje en drankje.

Bij het binnenkomen van Cuines, 33 (het huisnummer btw), merk je meteen waarom deze zaak direct opgepikt is: een donker maar gezellig eigentijds interieur, een grote lange bar en goede inkijk in de keuken. Wat we voorgeschoteld krijgen, getuigt van een erg pientere en innovatieve chef in de keuken!

Verlekker je mee?
Cocktail van inktvis, quinoa, escabèche en crème van chilipeperimage
Tataki van rundsvlees, ijs van ponzu en rammenas (mijn favoriet!)image
Paella van chorizo met een jus van schaaldierenimageDit smaakt ongetwijfeld naar meer. Allé hop, weer ééntje om aan het lijstje toe te voegen…

Fijne afsluiter: bij het buitengaan krijgen we nog een klein doosje pralines van de Knokse Chocolatier M, Gault&Millau chocolatier van het jaar en aldus een eervolle vermelding waard in ‘Toprestaurants in de Zwinregio 2013’ (die je overigens hier kan bestellen of bekijken).

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys Ive incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website gcabekbkaf

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.