Sushi… je moet al lang geen hipster meer voor zijn of naar Tokyo of New York te vliegen voor een portie lekkere rauwe vis met zeewier en rijst. Tegenwoordig telt elke stad wel een aantal sushi-zaken, het is zelfs een geliefd gespreksonderwerp bij sushi-lovers om te discussiëren waar je in je stad de lekkerste kan eten. En uiteraard kan je ook take-out bestellen of te laten leveren. Zalig toch om na een lange dag sushi online te bestellen en een uurtje later een zakje aan de deur geleverd krijgen met jouw favorieten, inclusief potjes opgelegde gember, sojasaus en wasabi.

En het is daarom dat de mensen van pizza.be bij mij terecht kwamen, met de vraag een aantal van de Antwerpse sushi-zaken die bij hen op de website staan te testen en beoordelen. Sushi op pizza.be? Het is 2015 jong, alles kan!
Een aantal kortingscodes van 15 euro kreeg ik, om op de website 3x te bestellen bij een verschillende sushi-zaak. 15 euro is natuurlijk niet genoeg, omdat je meestal pas vanaf 25 euro (gratis) kan laten leveren. Maar met z’n tweetjes 10 euro opleggen voor een sushifeestje-in-de-zetel, daar kon ik mee leven…

1,5 maand geleden woonde ik nog in Mortsel, en waren de bestelmogelijkheden beperkt, aangezien er niet veel zaken leveren ver buiten de stad. Er was keuze tussen Ocean Sushi (in Mortsel) of Sushi Palace (Wilrijk). Sushi Palace is me wel bekend, omdat mijn lief en ik in het filiaal in Antwerpen al graag eens een ‘bootje’ gaan eten. Na al veel verschillende zaken getest te hebben, grijpen we toch altijd terug naar Sushi Palace: het is er gezellig, de sushi is er heel lekker en vers (zij het misschien niet 100% traditioneel), en prijs-kwaliteit is zeker het beste. En dat wordt bevestigd bij onze bestelling. Normaal bestellen we in de zaak zelf altijd een boot, met een heleboel verschillende soorten, dit keer laten we ons gaan in onze favorieten: soft crunch, dragon eyes en shrimp tempura. Lekker hoor! Enig nadeel: er zijn enkele gefrituurde variëteiten bij, en die zijn natuurlijk niet meer krakend vers na hun reis in het plastieken doosje. Tja…

sushi - 1 van 4

Een tweede bestelronde komt er als we verhuisd zijn naar Wilrijk. Ook niet al te veel mogelijkheden van hieruit (het kan ook afhangen van openingsdagen natuurlijk), dus bestellen we deze keer bij Ocean Sushi. Ik ken de zaak in Mortsel, en daar zit eerlijk gezegd nooit veel volk. Ik laat me in het bestelmenu verleiden tot ook nog enkele dim sum als ‘appetizer’. Maar helaas, noch de sushi of dim sum kunnen bekoren. Het smaakt niet al te vers (er is zelf een rolletje dat ‘uitgespuwd’ wordt, wegens twijfelachtige versheid). Ook de rolletjes vallen soms open, zou toch niet mogen?

sushi - 2 van 4

Voor de laatste sushi-home party nodigen we onszelf uit bij vrienden die in Antwerpen wonen, omdat er daar toch meer bestelmogelijkheden zijn. We bestellen bij Wasabi Sushi drie menu combo’s. Achteraf bekeken toch net iets te veel voor 4 grote eters. Helaas is het wat langer wachten dan aangegeven bij de geschatte levertijd, en maken we eerst ook nog een zak chips soldaat. De sushi wordt gesmaakt, maar kan voor mij toch niet tippen aan die van Sushi Palace. De overduidelijke winnaar dus van deze ‘test’!

sushi - 4 van 4

Conclusie:

  1. Sushi bestellen vanuit je luie zetel is fijn! Met de app van pizza.be kan je het zelfs doen als je bijvoorbeeld nog onderweg bent
  2. De levertijd is toch altijd iets langer dan aangegeven wordt, dus bestel op tijd, zeker in het weekend.
  3. Wij hebben thuis leuke houten Japanse plankjes (ooit gekocht bij Habitat denk ik), dat maakt de sushi-thuis-eetervaring plezanter (tegenover uit plastieken bakjes eten)
  4. Sushi Palace is the way to go, als je er één in je buurt hebt

En dan nu de weggeefactie! Ik heb nog een code voor op pizza.be van 15 euro over, en wil die graag verloten. Like de Facebook pagina van Avocado van de Duivel, en vertel me wat jouw speciaalste/leukste/zotste sushi-ervaring is (onder het pizza.be bericht). Op 6 oktober wordt dan een winnaar gekozen. Veel succes!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.